Karısını elektrik vererek öldüren erkek için iyi hal kararına Yargıtay engeli

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2022 Pazar 11:14 am - Güncelleme: 15 Mayıs 2022 Pazar 11:22 am

Diyarbakır‘da Mübarek Turan’ı “ikinci kez kız çocuk doğurduğu” gerekçesiye elektrik vererek öldüren Veysi Turan hakkındaki iyi hal kararını Yargıtay bozdu.

8 yıl önce 33 yaşındaki Mübarek Turan doğum yaptığı günün ertesi günü Veysel Turan tarafından yanaklarına elektrik verilerek öldürüldü. Yargıtay, yerel mahkemenin karısını öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Veysi Turan’ın “155 polis imdat hattını arayarak eşini boğduğunu bildirdiği” gerekçesiyle verdiği takdiri indirimle müebbet hapis cezasını bozdu.

KAN DONDURAN CİNAYET

4 Ocak 2014 gecesi Diyarbakır’da Mübarek Turan’ın ikinci kız çocuğunu doğurduğu gerekçesiyle Veysel Turan tarafından kan donduran cinayet işlendi. Eşini ve bebeğini doğum sonrasında eve getiren Veysi Turan, onlar uyuduktan sonra üçlü elektrik prizinin kablosunu kesti. Turan, kablonun fişini prize takarken, kestiği uçlarını ise uyuyan eşinin yanaklarına tuttu. Yetkilileri arayarak eşinin boğulduğunu ihbar eden Veysi Turan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

8 yılın ardından yerel mahkemenin Turan hakkında verdiği takdiri indirimle müebbet hapis cezasını Yargıtay bozdu.

Mübarek Turan’ın aile avukatı Burak Göncü, “2014 yılından itibaren takip ettiğimiz bir bu dosya, Türkiye’nin en vahşice işlenen cinayetleri arasında kamuoyuna duyurulan bir dosyaydı. Bu dosyanın bugün yılllardır verdiğimiz hukuk mücadelesinde sonuç doğuran bir Yargıtay kararı aldık. Sanık, maktüleye ikinci kez kız çocuğu doğurması sebebiyle şakaklarına elektrik vererek öldürmüştü, tabii ki bu Türkiye’de ve kamuda büyük bir vicdan yarası olarak tarihe geçmiş bir dosyadır. Bugün Yargıtay’ın son vermiş olduğu karar, bizim ciddi anlamda hukuka olan hem güvenimizi, hem umudumuzu, hem de maktülenin ailesinde az da olsa vicdani rahatlatma söz konusu olmuştur. Bu sebeple sanığa verilen iyi hal indiriminin kaldırılmasını çok doğru bir karar olarak bulmaktayız. Bu dosya kapsamında 16 Haziran’da son bir kararımız olacaktır. Bu kararda da yıllardır yaptığımız hukuki mücadelenin ciddi anlamda sonuç doğuracağı kanaatindeyiz” dedi.

Diyarbakır Adliyesi’nden 150 kilo eroin çalındı!