Karideslerin içinden kokain ve ketamin çıktı

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2019 Çarşamba 6:40 pm - Güncelleme: 1 Mayıs 2019 Çarşamba 6:40 pm

Araştırmalar sonucunda bilim adamları, İngiltere’de tatlı su karideslerinin içinde kokain bulduklarını tespit etti. Kimyasallar için nehirleri test ederken bu durumu fark ettiklerini ifade eden bilim adamları, karides içinde buldukları kimyasalları “şaşırtıcı bir sürpriz” olarak değerlendirdi.

KOKAİN VE KETAMİN BULUNDU

İngiltere’deki King’s College London’daki araştırmacılar, Suffolk Üniversitesi ile işbirliği içinde Suffolk’taki 15 farklı yeri test etti. Raporlarında, kokainin test edilen tüm örneklerde bulunduğu belirtildi. Kokain ve Ketamin gibi yasadışı ilaçların karideslerin içinde yaygın olarak bulunduğunu ortaya çıkardı.

Araştırmacılar bunun “şaşırtıcı” bir bulgu olduğunu söyledi.

SUDAKİ YAŞAMI YOK EDEN KİMYASALLAR

Suffolk Üniversitesi’nden Profesör Nic Bury, “Suda yaşayan hayvanlarda kokain olup olmadığının Suffolk için bir sorun olup olmadığı, İngiltere’de ve yurtdışında daha fazla görülmesi gibi konularda daha fazla araştırma yapmalıyız” dedi.

İklim değişikliği ve mikro plastik kirliliği ile ilgili zorluklar nedeniyle çevre sağlığı halktan büyük ilgi gördü.

Bununla birlikte,“ görünmez ” kimyasal kirliliğin (uyuşturucular gibi) vahşi yaşam sağlığı üzerindeki etkisinin İngiltere’de daha fazla odaklanması gerekiyor.”