Kardeşlerini devlet kadrolarına aldırtmıştı! AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Kaya İBB’yi eleştirdi

Yayın tarihi: 3 Eylül 2019 Salı 4:54 pm - Güncelleme: 3 Eylül 2019 Salı 4:59 pm

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Kaya, İBB önünde işe iade isteyenleri ziyaret etti. Kardeşlerine devlette iş bulması ile tartışılan Kaya, “O yalanların şimdi nasıl yalan olduğunu milletimiz bir bir görüyorlar” dedi.

Kardeşlerinin her birine devlette iş bulduğu tartışılan ve bu sebeple sık sık eleştirilerin hedefinde olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, İBB önünde işe iade isteyenleri ziyaret etti. Kaya, “Ben bu namus sözü verenlere, ’16 milyon insanı kucaklayacağız’ diyenlere sesleniyorum, bir an önce bu zulümlere son verin” dedi.

 

İBB’de yeni görevlendirmeler devam ediyor: İmamoğlu’dan İtfaiye Daire Başkanı yeni atama

 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Demir ile eski AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İSPARK, İSTAÇ, BELTUR, BELBİM, Medya AŞ, İSFALT ve İSTGÜVEN şirketlerinde işten çıkarılan ve belediye önünde eylem yapan kişileri ziyaret etti.

Kaya, İBB’nin Saraçhane’deki belediye binasının önüne gelerek işçilerle görüştü ve taleplerini dinledi.

AKP olarak bugüne kadar kazandıkları belediyelerde hiçbir işçinin işine son vermediklerini söyleyen Kaya, “Buradaki işçi kardeşlerimizin hikayeleri gerçekten çok dokunaklı. ‘Çocuğum üniversiteyi kazandı, hazırlık yapacağım işten çıkarıldım’ diyor. Yüzde 80 engelli evladına tek başına bakan hanım kardeşimiz, yine tek başına 4 çocuğunu namusuyla, iffetiyle geçindirmenin, çocuklarını okutmanın mücadelesini veren bir hanım kardeşimiz işten çıkarıldı. Yaşlısı olan, küçük çocuklarına bakan binlerce insanımızı işten çıkarttılar. Şiddetle bu işten çıkartmaları kınıyoruz” diye konuştu.