‘Kardeşini bile kayırmayan siyasiyi özlemişiz’

Yayın tarihi: 13 Temmuz 2021 Salı 9:50 am - Güncelleme: 13 Temmuz 2021 Salı 9:50 am

Akif Beki, kardeşi gözaltına alınan Canan Kaftancıoğlu’nun konuyla ilgili tavrına ilişkin, ‘Kardeşini bile kayırmayan siyasiyi özlemişiz’ başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Karar yazarı Akif Beki, kardeşi gözaltına alınan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun tavrına ilişkin, “Kaftancıoğlu ne mi yaptı? Kulağının üstüne yatmadı… Yasak savıcı bir açıklamayla geçiştirmedi… Görev ve yetkisini kötüye kullandığı ayyuka çıkanlara tanınan ayrıcalığı, babasının evladına tanımadı…” diye yazdı.

Kaftancıoğlu’nun tavrı için “Görmeyeli çok zaman oldu, özlemişiz yahu, helal olsun!” diyen Beki, yazısında şunları kaydetti:

“Hakkın hatırı yüksektir, hiçbir hatıra feda edilmez” sözünü dilinden düşürmeyenlere bakın bir…Ne diyor ne yapıyorlar? Bir de hakkın yerini bulmasını, öz kardeşlik hukukundan bile üstte tutan CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’na bakın…Lafını etmeden, tafrasını satmadan gereğini nasıl yapıp geçti? Hastane yöneticisi kardeşi C. Ş. gözaltına alınmış. 2010’da açılan eski bir davada ifade vermediği için. Dava konusu, ‘hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak’. İfadesi alınıp bırakılmış.

‘Kaftancıoğlu’nun kardeşi gözaltına alındı’ diye yansıdı. Kaftancıoğlu ne mi yaptı? Kulağının üstüne yatmadı… Yasak savıcı bir açıklamayla geçiştirmedi… Görev ve yetkisini kötüye kullandığı ayyuka çıkanlara tanınan ayrıcalığı, babasının evladına tanımadı… Mafyanın 10 bin dolar maaşlı siyasi ayağı bile dava kardeşliği korumasından ve kayırmacılığından yararlanırken öz kardeşini kayırıp korumaya almadı… ‘Aile her şeydir, kol kırılır yen içinde kalır’ raconuna da sığınmadı…

Teklemeden, lügat paralamadan, gösterişe çevirmeden, anında şu net tavrı koydu, koyabildi: ‘Ailesinin güvenini kötüye kullanmış birisi için, başkalarının güvenini kötüye kullanmamıştır diyememenin üzüntüsünü yaşıyorum. Hukuk karşısında işlemiş olduğu bir suç varsa eğer mutlaka cezasını çekecektir, çekmelidir.’ Hakkı, hukuku lafta değil icraatta başka hatırlardan yukarıda tutan yalın bir tepki. Görmeyeli çok zaman oldu, özlemişiz yahu, helal olsun!”

YAZI İÇİN TIKLAYIN 

Canan Kaftancıoğlu’ndan gözaltına alınan kardeşiyle ilgili açıklama