Karantinada olması gerekiyordu, pavyonda yemek yaparken yakalandı

Yayın tarihi: 1 Nisan 2021 Perşembe 10:30 am - Güncelleme: 1 Nisan 2021 Perşembe 10:30 am

Pendik’te yeni tip koronavirüs temaslısı olduğu gerekçesiyle karantinada olması gereken bir iş yeri aşçısının, içkili lokanta ruhsatıyla çalıştırılan pavyonda olduğu tespit edildi.

İstanbul’da yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında denetimler sürerken Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ihbar üzerine akşam 19.00’dan sonra açık kalması yasak olan bir lokantaya geldi.. Ekipler, önce işyeri etrafında ellerinde telsizlerle gözcülük yapan kişilerin olduğunu fark etti. Mekanı incelemeye alan polisler, iş yerinin kapalı olan kepenginden bir müşterinin çıktığını gördüğü anda içeriye baskın düzenledi. Bu sırada içeri giren ekipler ile içeride bulunanlar arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polisler, lokanta olarak görünen mekanın pavyon olduğunu tespit etti. Polisleri gören bazı kadınlar mekanda kaçışmaya başladı.

Polis ekipleri, içeride bulunan kişilere yaptığı kimlik sorgulamalarında lokanta aşçısının koronavirüs temaslısı olduğu bilgisine ulaştı. Aşçı, işletmenin yakınında bulunan bir hastaneye gönderilirken, içeride bulunan 26 kişiye 3 bin 460 liradan toplam 89 bin 960 lira para cezası kesildi.

İşletmeye çağrılan zabıta ekipleri, işyerine hem saat 19.00’dan sonra çalıştığı hem de pavyon olarak işletildiği için cezai işlem uyguladı.