Karantinada yurtlarından oldukları yetmedi eşyaları da çalındı

Yayın tarihi: 10 Haziran 2020 Çarşamba 11:36 pm - Güncelleme: 11 Haziran 2020 Perşembe 9:07 am

Koronavirüs salgını sebebiyle öğrenci yurdunda karantinaya alınan vatandaşların öğrencilerin dolaplarını kırarak eşyaları çaldığına ilişkin görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle yurt dışından Türkiye’ye gelen vatandaşlar çeşitli yerlerde olduğu gibi öğrenci yurtlarında da karantina altına alındı.

Mersin Erdemli KYK yurdunda çekilen görüntülerde karantina altında kalanların öğrencilerin dolaplarını kırarak eşyalarını aldıklarını ortaya koydu. Görüntüleri paylaşan kullanıcı, “Burası Mersin Erdemli KYK Yurdu. Yurtta karantinada kalanlar, öğrencilerin dolaplarını kırarak eşyalarını almışlar. Hem devletin yurdunda kal, hem devletin malına zarar ver, hem de insanların eşyalarını yağmala. Ayıp yahu” ifadelerini kullandı.

Paylaşımın altına yapılan bir yorumda eşyaların karantinada kalanlar tarafından çalınmadığı taşeron işçiler tarafından çalındığı iddia edildi. Paylaşıma yanıt veren bir kişi de söz konusu yurtta kaldığını belirterek, “Yurdu aradım, bu olay son karantinada yaşanmış ve karantinada hükümlüler varmış” diye yazdı.

Öte yandan Twitter’de #KYK’daneleroluyor etiketi oluşturuldu.

Birçok kullanıcı yurttan eşyasının çalındığına dair paylaşımda bulundu.