Karantina otobüsünden kaçırılan Güzide Sofi’nin babası konuştu

Yayın tarihi: 18 Mart 2020 Çarşamba 1:12 pm - Güncelleme: 18 Mart 2020 Çarşamba 1:16 pm

Karantinaya alınmak üzere Paris’ten getirilen Türk vatandaşlarının bulunduğu otobüsten polisler tarafından özel bir araca bindirilen Güzide Sofi’nin KKTC Sivil Havacılık Daire Başkanı babası Mustafa Sofi, “Burada mağdur durumda olan biziz” dedi.

KKTC Sivil Havacılık Daire Başkanı Mustafa Sofi’nin kızı Güzide Sofi’nin yurt dışından gelen vatandaşlar için uygulanan karantina tedbirleri esnasında yolcuları yurtlara taşıyan otobüsten indirilip özel bir araca bindirildiği görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Polis karantina otobüsünden KKTC’li müdürün Paris’ten gelen kızını kaçırdı

Fransa’nın Paris kentinden TK1824 sayılı seferle İstanbul Havalimanı’na gelen yolcuları taşıyan otobüs polis tarafından durduruldu.

Diğer yolcularla karantinaya alınması planlanan Güzide Sofi isimli yolcu polis eşliğinde otobüsten indirilerek bölgeden götürüldü.

Söz konusu kadın yolcunun Kuzey Kıbrıs Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi’nin kızı Güzide Sofi olduğu ortaya çıktı.

“HALK SAĞLIĞI TEHLİKEDE!”

Yetkililer ve uzmanlar, günlerdir “14 gün kuralından” bahsetmesine rağmen yaşanan bu görüntüler karantina koşullarının sağlıklı olup olmadığı konusunda endişelere neden olurken görüntüleri sosyal medyada yayımlayan bir kişi “Halk sağlığı için tehlike olduğu için suç duyurusunda bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Tepkiler üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül “olayın takipçisiyiz” diye açıklama yaptı. Ardından İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı Fransa’dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

“MAĞDUR OLAN BİZİZ”

Kanal D canlı yayınına bağlanan Mustafa Sofi, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Kendimizi bu olayların içerisinde bulduk konuşacak durumda da değilim kusura bakmayın. Ne söyleyebilirim ki. Kızım Türkiye’de karantinada. Şu an bizde bekliyoruz. Çocuğum Kıbrıs’a gelmek için uçağa bindi buraya geliyorken sosyal medyada bu olaylar paylaşıldı. Burada mağdur durumda olan biziz. Çünkü biz biletimizi aldık. Aynı şekilde buraya gelip karantinaya girecekti. Ancak sosyal medyada yayılan bu görüntülerden sonra karantinada. Türkiye Cumhuriyeti bizim ana vatanımız. Bizim müdahale etme yetkimiz olabilir mi?

Benim kızım Fransa’da master yapıyor.Benim kızım böyle insanlarla tartışacak bir yaradılışta değil.Benim kızım bu tepkilerden dolayı korktu. Sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin getirildiği uçaktan bahsediyoruz. Kızım için bir ayrıcalık yapılması mümkün mü?”