Karantina günlerinde uygulanabilecek ‘Online para kazanma’ yolları!

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2020 Pazar 2:38 pm - Güncelleme: 5 Mayıs 2020 Salı 12:53 pm

Karantina günlerinde evinizde uygulayıp kendinizi geliştirebileceğiniz 6 farklı online para kazanma yolu.

İnsanların evde kaldıkları karantina günlerinde online para kazanma yolları için çeşitli arayışlara girmiş olmalarının, evden para kazanma ya da internetten ek gelir elde etme çabalarının her zamankinden fazla olmasının arkasında Çin Halk Cumhuriyeti’nde hastalık olarak ortaya çıktıktan sonra agresif bir şekilde dünya geneline yayılarak pek çok kişinin hayatını kaybetmesine ve bunun üzerine Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi ilan edilmesine neden olan Korona Virüsü (Covid-19) vardır. 120’den fazla ülkede görülen korona virüsü, salgının önüne geçmek isteyen bütün ülkelerin çeşitli güvenlik önlemleri almasına sebep oldu.

Bu önlemlerin en önemlisi şüphesiz ki karantina uygulamaları olurken, bu uygulamalar sokağa çıkma yasakları, toplu ve kültürel etkinliklerin, spor müsabakaların, birçok alanda planlanmış organizasyonların durdurulması, sosyal yaşamların yavaşlatılması, alışveriş merkezlerinin ve birçok sektörde hemen hemen bütün iş yerlerinin, dükkanların ve mağazaların kapatılması ya da kısıtlanması gibi daha nice önlemleri beraberinde getirdi. İnsan sağlığını korumak için yapılan bu uygulamaların maalesef olumsuz ekonomik etkileri de oldu. Uygulamalar sonucu ekonomi neredeyse durma noktasına gelirken, bu durum ülkeleri ve insanları oldukça kötü etkiledi.

Evlerinde karantinada kalan insanların pek çoğu çalıştıkları yerler tarafından ücretsiz izine gönderildi ya da işten çıkartıldı. Bu zorlu dönemde yeniden iş bulmak, korona virüsünün etkilerinin ne zamana kadar süreceği de bilinmediğinden dolayı çok kolay görünmüyor. Bu sebep ile karantinada evlerinde kalan birçok kişi bu günlerde internetten para kazanmak ya da online olarak evde ek gelir elde etmek için çeşitli yollar arıyorlar.

Daha ne kadar süre evlerimizde karantinada kalacağımızı, hayatın ne zaman normal seyrine gireceğini henüz tahmin etmek pek mümkün değil ancak bu günlerin geçici olduğunu unutmamak, moralleri yüksek tutmak, pozitif düşünmek önemli.

Bu dönemde zamanınızı nasıl değerlendireceğinize odaklanarak krizi en azından kendiniz için fırsata çevirebilirsiniz. Belki de bundan sonraki yeni dönemde evinizden çalışabileceğiniz bir iş sahibi olabilirsiniz. Bunu nasıl yapabileceğinizi öğrenmeniz için sizlere karantinada online para kazanma yollarını anlatacağız.

Öncelikle belirtmemiz gerekiyor ki anlatacağımız yollar, internet üzerinden online olarak para kazanmak için verdiğiniz çabalara değecek kazançlar elde etmenize yönelik olacak. Günümüzde online olarak para kazanmanın pek çok yolu var fakat bu yolların bazıları gerçekten ciddi miktarlarda bazıları ise az miktarda gelir elde etme imkanı sunarlar. Biz size emek verdiğiniz takdirde ciddi gelir kaynağı haline getirebileceğiniz online para kazanma yollarından bahsedeceğiz.

Bir diğer önemli konu ise online olarak para kazanmak için anlatacağımız yolların bazılarında uzmanlık gerektiren alanlar olabilir. Bazıları için ise küçük de olsa eğitimler almanız ya da çok araştırarak kendinizi geliştirmeniz gerekebilir. İnternetten para kazanmak için bu işe ücretsiz olarak girebileceğiniz gibi hızlı bir ilerleme için az da olsa bütçe ayırmanız da gerekebilir. Unutmayın ki hiçbir alanda emek sarf etmeden para kazanmak mümkün değildir. Bu karantina günlerinde online para kazanma yolları hakkında kendinize zaman ayırarak, geliştirmenizi engelleyecek bir durum olmasa gerek diye düşünüyoruz.

YOUTUBE İLE PARA KAZANMA

Günümüzde Youtube hakkında bilgisi olmayan bir internet kullanıcısı yoktur diye düşünüyoruz. Bu vesile ile de Youtube’da içerik üretenlere Youtuber denildiğini de duymuşsunuzdur. Peki bir Youtuber olursanız, YouTube’dan nasıl para kazanacaksınız?

Youtuber olmak için öncelikle bir kanal açmanız gerekiyor. Bunun detaylarını Google ya da başka bir arama motorunda biraz araştırma yaparak bulabilirsiniz. Kanalınızın ve videolarınızın özgün bir konusu olması en esaslı nokta. Buna karar verdikten sonra yapmanız gerekenler kanalınıza bir isim bulmak, kanalınızın görsellerini, açıklamalarını ve de ihtiyaç duyacağınız diğer ayarlamalarını yapmak olacaktır. Şu an için Youtube’da sayısız kanal ve konu mevcut. Bu yüzden kanalınızın konusu ve ürettiğiniz içerikler internetten para kazanma potansiyelinizi direk etkileyecek ana unsurdur.

Herkesin uzman olmasının gerekmediği bu mecrayı iyi değerlendirebilmeniz için birkaç önerimiz olacak. Özel olarak ilgilendiğiniz bir konu var ise, bilgi sahibi olduğunuz, zevk aldığınız ve kendinizi geliştirdiğiniz bir konu, o konuda videolar çekerek insanları bilgilendirebilirsiniz. Eğer eğitim ile ilgili bir eğiliminiz var ise eğitim videoları çekebilir, kendinizin eğitimli olduğu bir konuyu diğer insanlara da aktarabilirsiniz. Günlük tutmayı seven biriyseniz, günlüğünüzü ilgi çekici bir şekilde video serisi haline getirerek Youtube’da kullanabilirsiniz. Örnekler çoğaltılabilir, bu alanda oluşturacağınız içerik seçenekleri sadece sizin hayal gücünüz ve yeteneklerinizle sınırlıdır.

Bu iş için daha önce araştırma yaptıysanız belki de çok zahmetli olduğunu düşünebilirsiniz. Aslına bakarsanız elde etmek istediğiniz gelir ile doğru orantılı olarak zahmetli de olabilir. Youtube’da izlediğiniz videolara bakıp bu alan uzmanlık gerektiriyor diye de düşünebilirsiniz. Videoları düzenlemek, afili görseller, yazılar eklemek, efektler ile süslemek, kaliteli giriş videoları (intro) oluşturmak için bu düşünce doğru olabilir. Ancak bunları yapmadan da kanal açıp, sadece özgün içerik ve işlediği konunun ilgi çekici olması sebebiyle çokça online para kazanan insan mevcut. Ayrıca bu iş maliyetli, birçok kaliteli ekipman gerekiyor diye düşünüyorsanız, yapmak istediğiniz işin kalitesinin hangi seviyede olmasını istediğiniz ile alakalı olduğunu belirtebiliriz. Bir cep telefonu ile bu işi yapan bir sürü insan olduğunu da bilmelisiniz. Anlatmaya çalıştığımız nokta video işinin gösterişinden ziyade içeriklerine odaklanırsanız Youtube’dan para kazanacak duruma gelebilirsiniz. Sonrasında dilerseniz kanalınızı ve videolarınızı bir uzmandan destek alarak geliştirebilirsiniz.

Online para kazanma yolları içerisinde en önemlilerinden biri olan Youtube’un temelinde özgün bir içerik konusu, bir kamera ya da cep telefonu ve internet bağlantısı yatıyor. Sizde bu üç temel unsura sahipseniz karantina günlerini değerlendirmek adına içeriklerinizi oluşturmaya hemen başlayabilirsiniz. İçerikleriniz izlenmeye ve kanalınız abone kazanmaya başladığında geriye Youtube reklamları alabilmek için Youtube’un istediği yeterliliğe ulaşmak kalacaktır. Bu yeterliliğe ulaşabileceğiniz zaman dilimi ise tamamen size ve çalışmalarınıza bağlı. Reklam almaya başladıktan sonra yolunuz açık olacaktır.

GOOGLE ADSENSE İLE PARA KAZANMA

Bahsedeceğimiz bu yol, internetten para kazanma yolları arasında en bilindik, popüler ve risksiz yöntemlerden biridir. Google Adsense ile para kazanabilmek için internet kullanıcılarına düzenli olarak hakim olduğunuz bir alanda içerik sağlayan herhangi bir tarzda web sitenizin ya da bir Youtube kanalınızın olması gerekmektedir. Bu ikisinden sadece birine sahip olsanız da yeterli olabilir ancak birbirini destekleyebilmesi ve gelir seviyesini arttırabilmesi açısından ikisinin de olmasını tavsiye ediyoruz.

Google reklamlarından para kazanma, web sitesi ve Youtube gibi içerik platformlarına sahip olabilirseniz ve yeterli ziyaretçi trafiğini sağlayabilirseniz ciddi boyutta gelir elde edebileceğiniz profesyonel bir alandır. Karantina günlerinde vaktinizi değerlendirerek başlayabileceğiniz içerik üretimine, sonrasında da devam ederek birkaç ay içerisinde internetten gelir elde etmeye başlayabilirsiniz. Bu konuda kendinizi geliştirmek için biraz araştırma yapmanızı da tavsiye ediyoruz.

ANKET DOLDURARAK PARA KAZANMA

Karantina günlerinde online para kazanma yolları içerisinde hiçbir özel yetenek veya uzmanlık gerektirmeyen bir yöntem olan anket doldurarak para kazanma seçeneği, size evde veya dilediğiniz herhangi bir yerde online para kazanma şansı tanır. Hem boş vakitlerinizi değerlendirmek hem de fikirlerinizi kullanarak internetten ek gelir elde etmek için basit ve en popüler yollardan biridir.

Anket doldurarak para kazanmak için yapmanız gereken anket şirketlerini ve işleyiş sistemlerini araştırmak ve uygun bulduğunuz sitelere kayıt olmaktır. İnternette yerli ve yabancı çeşitli anket siteleri mevcut. Yabancı diliniz var ise yabancı siteleri de deneyebilir, dolar veya euro bazında ücretler de kazanabilirsiniz. Anket şirketlerini iyice araştırarak ödemelerini düzenli yapan, güvenilir ve büyük anket şirketlerini tercih etmenizi öneriyoruz. Bazı anket siteleri ödemeleri nakit olarak banka hesabına ya da Paypal, Papara, Payoneer, Skrill gibi sistemlerle yaparken, bazıları ise hediye çekleri, indirim kuponları ve çeşitli kampanya seçenekleriyle ödeme yapıyor. Dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli konu ise ülkemizde hizmet veren ödeme yöntemleri ile çalışan anket sitelerine kayıt olmaya özen göstermeniz. Örneğin Paypal’ın ülkemizde hizmet vermemesi sadece bu yöntem ile çalışan anket sitelerinden nakit para çekimi yapamayacağınız anlamına gelir. Emek verip kazanacağınız paraları sistemlerden çekememe durumu ile karşı karşıya kalmamak için ödeme yöntemlerini iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Online anket doldurarak para kazanmanın püf noktalarından birisi, ne kadar çok siteye kayıt olursanız kazancınızı arttırma şansınız da o kadar fazla olmasıdır. Özellikle günümüzde pek çok firmanın, özellikle tüketicilerin telefonla aranmaktan rahatsız olması sebebiyle anket şirketleri ile çalışmaya yönelmiş olması bu alanda ek gelir elde etmek için ayrı bir fırsat doğurmuştur. Siz de bu fırsatı karantina günlerinde online para kazanma için değerlendirebilirsiniz.

BLOG YAZARAK PARA KAZANMA

Blog yazmak internet dünyasının en başından beri oldukça popüler olan bir online para kazanma yoludur. Blog yazarak para kazanmak için yapılması gereken en önemli iş ilginiz ve bilginiz olan bir konuda düzenli olarak içerik yazarak blogunuzda belirli bir okuyucu kitlesine ulaşmaktır. Hatırı sayılır bir kitleye ulaştıktan sonra daha önce bahsetmiş olduğumuz Google Adsense gibi reklam sistemlerinden faydalanabilir, blogunuzda ücretli tanıtım içerikleri yayınlayabilir ya da size ulaşanlar sayesinde çeşitli ücretli reklam çalışmaları yapabilirsiniz.

Blog yazarak para kazanma yöntemini günümüzde pek çok insan kullanmaktadır. Siz de internette okuduğunuz içerikler için sayısız blog gezmişsinizdir. Bazı kişiler bu işi zevk için yaparak az çok gelir elde ederken bazıları ise bu alandan hayatların kazanacak kadar ciddi gelirler elde ediyorlar. Bu işi profesyonel blogger olarak meslek edinmiş kişiler de oldukça fazladır.

Yazmayı, üretmeyi, araştırmayı seviyorsanız siz de karantina günlerinde online para kazanma için blog yazma işine adım atabilir ve bu işi geliştirerek kendinize bir gelir kapısı açabilirsiniz. Blog açmak için internette WordPress, Blogger, Blogspot, Blogcu gibi ücretsiz blog servisleri bulabilir, bu servisler sayesinde kendiniz blogunuzu basit bir şekilde oluşturabilirsiniz. Gelişmiş bir blog açmak için ise biraz bilgisayar uzmanlığı ve araştırma gerektirebilir. Teknoloji konusundan oldukça uzak olanlardansanız bu işi profesyonel destek alarak uygun bütçelere de çözebilirsiniz. Blog sitenizi hazırlattıktan sonra size sadece içerikleriniz ve reklam çalışmalarınız ile ilgilenmek kalacaktır.

E-TİCARET SİTESİ AÇARAK PARA KAZANMA

Online para kazanma yolları arasında popüler olan, birçok kişi ve işletme tarafından kullanılan, günümüzde de oldukça yaygın bir diğer yol olan e-ticaret, sizin de biraz çabalayarak gelir elde edebileceğiniz bir yöntemdir. E-ticaret yapmak için illa ki bir işletme sahibi olmanız gerekmiyor. Günümüzde satış ve pazarlama ortaklığı (affiliate marketing) ya da dropshipping gibi yöntemler kullanarak şirket sahibi olmadan da e-ticaret ile para kazanmanız mümkün.

Satış ortaklığı sistemi anlaştığınız bir tedarikçinin ürününü ya da hizmetini tanıtıp, reklamını ve pazarlamasını yaparak size verilen bir referans linki aracılığıyla tüketiciyi satıcıya yönlendirme ve o ürünü o link üzerinden satın almasını sağlama sonucunda hizmetinizin karşılığında iş ortağınızdan belirli bir komisyon alma mantığı ile çalışır.

Dropshipping sistemi ise anlaştığınız tedarikçilerinizin satmak istediğiniz ürünü ya da ürünlerini kendi satış fiyatlarınız ile pazarlayıp, satışını yapmanız üzerine kurulmuş stoksuz satış sistemidir. Bir satış gerçekleştirdikten sonra tedarikçinize ürünün siparişini geçersiniz, tedarikçiniz siparişi sizin adınıza müşterinize, faturasını ise size gönderir. Bu sayede siz de ürün üzerinden belirlemiş olduğunuz karı gelir olarak elde etmiş olursunuz.

Online para kazanma yolu olarak e-ticaret yapmayı tercih edersiniz öncelikle biraz araştırma yapıp bu iki sistemi nasıl kurabileceğiniz hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Hangi sistemi seçerseniz seçin tabii ki olmazsa olmazınız bir e-ticaret sitesi kurmaktır. Gözünüzde büyütmemeniz için hemen belirtelim ki bir e-ticaret sitesini internette bu servisi ücretsiz sunan sistemler ile kendiniz kurabilirsiniz. Dilerseniz işin bu kısmı için biraz bütçe ayırıp, internette bulabileceğiniz hazır e-ticaret sistemlerini de kullanabilirsiniz.

E-ticaretin günümüzde birçok kişinin tercih ettiği bir gelir yöntemi olması, bu sektörde rekabetin oldukça fazla olmasına neden olmaktadır. E-ticaretten ciddi gelir elde edebilmek için çok çalışmak gerekir. Satacağınız ürünleri ya da hizmetleri tedarik etmenin, internette pazarlamanın, müşteri çekmenin, reklam kullanmanın, kitle oluşturmanın ve sitenizi iyi yönetmenin yollarını öğrenmeniz gerekecektir. Aksi takdirde bu yol size ana gelir kaynağı değil bir ek gelir yolu olarak kalacaktır.

E-ticarete başlayanlar öncelikle bu işi öğrenmek, az da olsa bir ek gelir sahibi olmak adına başlarlar. Sonrasında kendilerini ve işini geliştirerek yüksek gelirlere ulaşmaya başlarlar. Siz de biraz emek ve disiplinli çalışma ile kendi işinizin sahibi olabilirsiniz. Karantina günlerinde online para kazanma için e-ticarete başlamak sizin adınıza güzel bir fırsat olabilir. Sonrasında işinizi geliştirerek kendi kazancınızı kendiniz belirleyebilirsiniz.

İÇERİK ÜRETEREK PARA KAZANMA

Tercihinize göre boş zamanlarınızı değerlendirmek adına ya da asıl işiniz olarak yapabileceğiniz, serbest ve özgür bir şekilde çalışabileceğiniz bir alan olan içerik üreticiliği, popüler online para kazanma yolları arasında önemli bir yere sahiptir. İçerik üretme kavramı altında bu işi yapan kişiler için içerik yazarlığı, metin yazarlığı, makale yazarlığı gibi birbirine benzeyen ama aslında çok farklı olan pozisyonlar vardır. Aslında her biri birbirinden farklı işler yapar. Biz konuyu genel olarak içerik üreticiliği olarak ele alırsak günümüzde ek gelir elde etmenin yanı sıra geçimini sağlayacak kadar kazanç elde eden ve bu işi meslek olarak yapan pek çok üretici vardır.

İçerik üreterek para kazanma, internette bulunan bloglara, e-ticaret, alışveriş, haber, eğitim, tanıtım gibi çeşitli web sitelerine ilgi çekici yazılar, ürün ya da hizmet tanıtım yazıları, ürün açıklamaları gibi çok farklı alanlarda içerikler üreterek ve satarak para kazanma yoludur.

İçerik üretmenin sınırı yoktur. İyi bir yazar olabilmek için kaliteli içerikler üretmelisiniz ve bunun için de bazı özelliklere ve bilgiye sahip olmanız gerekir. Yazı ve imla diline biraz hakim olmak, iyi bir anlatım diliniz olması gibi kendinizi geliştirerek kolayca ulaşabileceğiniz özellikler. Size ulaşan ve içerik talep eden müşterilerinizin istediği konular hakkında, istedikleri detaylar ile içerik üretmek oldukça önemlidir.

Bir içerik yazarı olarak internetten para kazanma yolunu tercih ederseniz, içeriklerinizi satabilmek için birçok blog ile anlaşabilir ya da internette içerik satış hizmeti veren sitelere yazar olarak başvurabilirsiniz. İnternette sipariş usulü içerik satabileceğiniz ya da hazırlamış olduğunuz mevcut içeriği yükleyerek bir fiyat karşılığı satabileceğiniz pek çok değerli site bulabilirsiniz. Karantina günlerinde online para kazanma amacı ile içerik üretmeye başlayabilir ve içeriklerinizi satabileceğiniz platformlara ve müşterilere ne şekilde ulaşabileceğinizi araştırmaya başlayabilirsiniz.

Toparlayarak olursak, bu özel içeriğimizde karantina günlerinde online para kazanma yollarından, belli bir zaman sonunda harcadığınız emek ve zamanın karşılığını iyi bir gelir olarak alabileceğiniz imkanı sunanlardan bahsettik. İnternetten para kazanmak için akla gelebilecek daha onlarca yol bulabilirsiniz.

Amacınız sadece internetten ek gelir elde etmek ise kendi yetenekleriniz ve özellikleriniz çerçevesinde pek çok ürün ve hizmet oluşturabilir ve bunları satarak amacınıza ulaşabilirsiniz.

Örneğin, fotoğraf çekmeyi ve düzenlemeyi seviyor ve bu alanda yeteneğiniz olduğunu düşünüyorsanız, evde kendiniz farklı (niş) bir ürün yapabiliyorsanız ve insanların bu ürüne ilgi göstereceğini düşünüyorsanız, grafik tasarımı ilginizi çekiyor ve bu alanda iyi olduğunuzu düşünüyorsanız, web sitesi yapabiliyorsanız, tez veya ödev hazırlayabiliyorsanız ya da bunlara benzer yapabildiğinizi düşündüğünüz aklınıza gelecek her türlü iş, internette pazarlamaya ve satmak için bir platform bulmaya açıktır. Sonuçta her ürün ya da hizmetin bir alıcısı bulunur.

Karantina günlerinde bu konu üzerine düşünüp, makalemizde anlattığımız yollardan birine baş koyabilir ya da sahip olduğunuz bir cevheri gelir kaynağına çevirebilirsiniz. Unutmamalısınız ki her insanın sahip olduğu özel bir yeteneği vardır ve bunu değerlendirmek, dönüştürmek ve geliştirmek tamamen kendisine bağlıdır.

Kaynak