Koronavirüs akıl sağlığı pandemisine döndü, intiharı düşünenlerin sayısı 3 kat arttı

Yayın tarihi: 11 Kasım 2020 Çarşamba 7:08 pm - Güncelleme: 11 Kasım 2020 Çarşamba 7:11 pm

Koronavirüs pandemisi nedeniyle intihar düşünceleri nedeniyle yardım arayan insanların sayısı genel karantina ilanlarından bu yana 3 kat arttı.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 284 bine yaklaşırken toplam vaka sayısı 52 milyon 57 bini aştı. Kuzey Yarım Küre’de kış mevsimin yaklaşmaya başlamasıyla koronavirüs salgınının yayılma hızında artışlar başladı ve Avrupa ülkeleri karantina önlemlerine tekrar döndü. İngiltere’de yapılan bir çalışmada koronavirüsle mücadele kapsamında ülke çapında getirilen kısıtlamalar nedeniyle ortaya çıkan ekonomik problemler ve yalnızlığın rekor sayısında depresyon, travma sonrası stres bozukluğu ve intihar vakasına yol açtığı görüldü.

NTV’de yer alan habere göre uzmanlar, koronavirüsün aynı zamanda bir akıl sağlığı pandemisine dönüştüğünü belirttip psikiyatrik vakaların gittikçe artacağı uyarısında bulundular.

Rethink Mental Illness isimli yardım kuruluşu intihar düşüncelerinden kurtulmak için internet sitelerine başvuran insan sayısının son altı ayda 80 bin 298’den 231 bin 271’e sıçradığını açıkladı.

Royal College of Psychiatrists, adlı ruh ve sinir hastalıkları kuruluşu da 700 çalışanıyla anket yaptı ve 10 kişiden 6’sı Covid-19 pandemisinden öncekine oranla daha fazla acil psikiyatrik vakayla ilgilendiğini söyledi.