Karanlık mod en yaygın hizmetlerden bir tanesi olacak

Yayın tarihi: 8 Aralık 2020 Salı 8:00 am - Güncelleme: 6 Aralık 2020 Pazar 8:30 pm

Birçok avantaj sunması nedeniyle karanlık mod kullanan Android uygulama sayısı önemli oranda artmaya başladı. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Google tarafından geliştirilen karanlık mod kullanan Android uygulama sayısı, her geçen gün kullanıcı sayısını artırıyor. Karanlık mod desteği sayesinde uygulamalar birçok avantajdan yararlanabiliyor. Bazı karanlık mod özellikleri, herkesin uzunca bir süre bu özelliği kullanmasını sağlıyor.

Facebook, Instagram, YouTube, WhatsApp, Gmail ve daha birçok uygulama karanlık mod hizmeti sunmaya devam ediyor. Bunlardan çok önemli bir bölümü fazlasıyla yaygın kullanılan uygulamalardan oluşuyor. Elbette tasarım alanında da öne geçtikleri söylenebilir.

Yeni uygulama yazılımlarına bakıldığında çoğu kez karanlık mod desteğinin sunulduğu görülüyor. Bu destek ile birlikte uygulamalara olan talepte de önemli ölçüde artış yaşanıyor. Bazen günlük olarak fazla vakit geçirilen bu uygulamaların kullanımı önemli avantajlar sunuyor.

Karanlık mod kullanan Android uygulama

  • YouTube için Ayarlar>Genel>Görünüm kısmından.
  • Facebook için Menü>Ayarlar ve Gizlilik bölümünden.
  • Instagram için Ayarlar>Tema yolu üzerinden.
  • WhatsApp için Menü > Ayarlar > Sohbetler > Tema > Koyu alanından.
  • Twitter için Ayarlar ve Gizlilik > Görüntü ve Ses > Göster bölümlerinden.

Şu anda en bilinen uygulamaların karanlık modu işte bu şekilde kullanılıyor. Muhtemelen ilerleyen dönemlerde uygulamaların yaklaşık yüzde seksen gibi bir bölümü karanlık mod desteğine sahip olacak. O zamana kadar karanlık mod desteği veren uygulamaların oldukça ön planda kalacağını söyleyebiliriz.

Muhtemelen karanlık mod ile bir şekilde tanıştınız. Sizce bu sistem diğer türe göre daha iyi mi?