Karamollaoğulları: Hastalıklı bir yapı var, seçimde ‘patlama’ olacak

Yayın tarihi: 19 Kasım 2021 Cuma 2:55 pm - Güncelleme: 19 Kasım 2021 Cuma 2:57 pm

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı bir televizyon programında ekonomi ve gündeme dair görüşlerini paylaştı. Karamollaoğlu “Dolar 11 lira. Bu islamı istismar etmektir” dedi.

Karamollaoğulu ekonomi ve gündeme dair fikirlerini de paylaştığı programda Abdullah Gül ile gerçekleştirmeyi planladığı görüşmeden bahsetti. O görüşmeye ilişkin şöyle konuştu:

“Bütün muhalif partilerle mutlaka tekrar tekrar görüşeceğim. Bir görüşme ile tüm meseleler konuşulmuyor. Ortaya somut öneriler çıkacak, tabii. Abdullah Gül ile de telefonda bir iki kez görüştük. 10 gün içerisinde tekrardan konuşacağız. Türkiye’nin gidişatı hakkında görüşlerini de alacağız. Şu anda ortak bir deklarasyondan haberim yok. Şu anda bugünkü sistemin değişip parlamenter sisteme geçilmesi gerekiyor.”

“ŞU AN HASTALIKLI BİR YAPI VAR”

Karamollaoğlu, “50+1” tartışmasına dair “Başkanlık sistemi değişmeden bizim herhangi bir ittifak içerisinde bulunmamız mümkün değil. Sorgulanamayan, herkesin üzerinde olan bir başkanlık sistemine karşıyız. cumhurbaşkanı ilk yola çıktığı zaman yanında olanlardan hiç kimse kalmadı. Saç ayağı vardı, üçü gitti. Hükümet kurdukları arkadaşları, Babacan, Gül ayrıldılar. Sadece kendileri de değil bir ekiple ayrıldılar. Uzlaşma ve fikirlerini ifade etme zemini bulamadılar. Bundan dolayı ayrıldılar. Kendisine de söyledim. İkaz eden birileri olmazsa yöneticiler hata yaparlar. Birileri sırf kendilerine hoş görünebilmek için onun fikirlerini tasvip eden şeyler söylerler. Şu anda hastalıklı bir yapı var. 2023 seçimlerinde AK Parti’de büyük bir kopuş olacak” dedi.

ERDOĞAN’IN ‘NAS’ HATIRLATMASI

Karamollaoğlu, Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı alması ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dinsel referansa başvurarak “Nas ortada dururken sana, bana ne oluyor?” demesine ilişkin de “Erdoğan’ın indirimini desteklemiyorum. Yanlış bir iş yapıyor çünkü. Birden bire sıfıra indiremezsiniz ama bir anda kim yükseltti? Başka bir hükümet mi vardı? Bu meseleye böyle ucundan yaklaşmak birbirimizi itham edecek noktaya gitmek doğru değil. Bugüne kadar bu sistemi siz inşa ettiniz. Faizleri biz çıkarmadık. Siz çıkardınız. Faizi siz bu noktaya getirdiniz, Nas varsa kaldırın ortadan faizi. Bu kadar zaman neredeydiniz diyorum. Ben bankalarla alışveriş yapmam. Hiç borcum kalmaz. Kredi kullanmam. Bu benimle ilgili bir konu. Geciktirip faizi biriktiriyor. Bugüne kadar biriken faizleri almayacağım desin. Ben faizle hiç uğraşmadım. Ne aldım ne verdim. Sen faize karşıysan devlet alacaklarından tamamen faizi kaldır. Topluma böyle mesaj verilmez” dedi.

“YOLSUZLUK ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR”

Saadet Partisi lideri, “İlk açıklamalarımdan bir tanesi ‘Ben İslamcı değilim, ben Müslümanım’ dedim. İslamcı dini kendi menfaati için kullanandır. Alınan faiz kararlarıyla ekonomi daha iyi noktaya mı geldi? Ekonomiyi düzeltmek için israfı ortadan kaldırmalısınız. Borcunuz azalacak ki faiz mesele olmaktan çıksın. Öncelikle yolsuzluğu ortadan kaldıracaksınız. Yolsuzluk almış başını gidiyor. Ekonomiyi daha müsait hale getirmeniz lazım. Rüşveti yok etmeniz lazım.

“Dolar 11 lira oldu. Ben bunun adına İslam’ı istismar etmek diyorum. Bugünkü sistem böyle bir sistem. bu sistem değişmediği müddetçe bu sistemin kararlarına göre politika belirlemek durumundasınız. Faizsiz bir ekonominin var olabileceğine inanıyorum. ABD’de başka yerlerde faiz eksiye indi. Demek ki ekonomi öyle bir noktaya geldi ki artık faiz yürümüyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan Karamollaoğlu’na rest çekti: Tek doğru 50+1

Karamollaoğlu’ndan Erdoğan’a ‘yalan’ yanıtı: Şaşırdım