Karamollaoğlu’ndan Kavala açıklaması

Yayın tarihi: 4 Şubat 2022 Cuma 6:23 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2022 Cuma 6:25 pm

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu‘nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından iki lider açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, Erdoğan’ın AİHM açıklamasına dikkat çekerek “Mahkeme bir insanı belli bir suçtan dolayı beraat ettiriyor, ama ben onu illa içeride tutacağım diyerek onu tutuyorsanız orada çok ciddi sorunlar var manasına gelir” dedi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından iki lider basın açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu’ndan Karamollaoğlu’na ziyaret

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Osman Kavala‘ya ilişkin AİHM kararını uygulamayan Türkiye’yi oy çokluğuyla AİHM’e havale etti. Konuya ilişkin konuşan Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bundan 20 sene önce Erdoğan’ın uluslararası kurumlarla ilgili söylediklerini bir defa daha okumaya ihtiyacı var. Bizim partilerimiz geçmişte kapatıldı. Tavırlarını biliyoruz. Tayyip Bey’in bundan 20 sene önceki yaklaşımı bugünkünden çok farklı. Meseleleri ele alışı, kararları ve kurallara uymayı bir görev olarak kabul ediyordu. Bu mahkemelerin kararlarını yorumlama noktasına gitmeyeceğim. Onlarında yeri geldiği zaman çok yanlış tavırlar sergilediğini biliyorum. Biz Saadet Partisi ve milli görüşçüler olarak uluslararası mahkemelerin kararlarına çok itibar etmeyebiliriz. Gerekçelerimiz var çünkü. Ben adalete güvenmiyorum. Herhangi bir şey benim yakınımın veya başka birisinin başına bir şey gelirse oradan adil bir karar çıkacağına itimadım yok. Bunu hakimleri tenzih ederek söylüyorum. 10 binlerce insan var Türk mahkemeleri karar vermiş, o mahkemelerin kararları hiçe sayılmış. Ben Kavala ile ilgili bir şey söylemeyi doğru bulmam. Ben Kavala’yı da tanımam bilmem. Ama mahkeme bir insanı belli bir suçtan dolayı beraat ettiriyor, ama ben onu illa içeride tutacağım diyerek onu tutuyorsanız orada çok ciddi sorunlar var manasına gelir.”

Davutoğlu’ndan Ahmet Hakan’ın ‘Küçük felaket’ sözlerine sert cevap!

 

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Türkiye’yi AİHM’e havale etti