Karamollaoğlu’ndan Erdoğan’ın Asiltürk ziyaretine ilk yorum

Yayın tarihi: 9 Ocak 2021 Cumartesi 11:22 am - Güncelleme: 9 Ocak 2021 Cumartesi 11:36 am

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaretine ilişkin, “Önceden planlanmış ve bildiğim bir ziyaretti” dedi. Karamollaoğlu, “Bugün durduğumuz yer belli. Ancak ittifaklar koalisyon değildir. Her türlü fikir alışverişine açığız. Bu görüşmeler iyidir. Cumhurbaşkanının herkesle görüşmesinde fayda var. Yüz yüze görüşmek siyaseti yumuşatır” ifadelerini kullandı.

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı’ya konuşan Saadet Partili lideri Temel Karamollaoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“OĞUZHAN BEY’LE BU KONULARI KONUŞMADIK”

Erdoğan ziyaretinin sürpriz olmadığını ve daha önce kendisine bilgi verildiğini söyleyen Karamollaoğlu, “Saadet Partisi olarak durdukları yer ile ilgili Oğuzhan Bey’in bir rahatsızlığı, bir itirazı, aralarında bir fikir ayrılığı olup olmadığına” ilişkin soruya şöyle yanıt verdi:

“Hayır, Oğuzhan Bey ile biz bu konuları konuşmadık. Kesinlikle böyle bir fikir ayrılığı ya da kendisinin Saadet Partisi’nin bulunduğu yere yönelik dile getirdiği bir itiraz yok. Yeri ve zamanı gelince bunlar oturulur, konuşulur.”

Karamollaoğlu, Saadet Partisi’nin 2018 seçimlerine Millet İttifakı olarak gitmesine yönelik bir itirazı olup olmadığına ilişkin soruya ise net bir dille “Hayır” yanıtını verdi.

“KAPIMIZ HERKESE AÇIK, HERKESLE KONUŞURUZ”

Karamollaoğlu, “henüz bir seçim sath-ı maili olmadığını, dolayısıyla bu konuları konuşmak için erken” olduğunu belirterek, erken seçimle ilgili şunları söyledi:

“Hayır ancak 2022’nin sonundan itibaren seçim gündeme gelebilir. Bizim kapımız herkese açık Nagehan Hanım. Herkesle konuşuruz. Bugün durduğumuz yer belli. Ancak ittifaklar koalisyon değildir. Her türlü fikir alışverişine açığız. Nagehan Hanım bu görüşmeler iyidir. Cumhurbaşkanının herkesle görüşmesinde fayda var. Yüz yüze görüşmek siyaseti yumuşatır.”

Erdoğan, “Kaftancıoğlu militan” dedi, Boğaziçi protestolarını hedef aldı

Kulis: Erdoğan’ın ziyaretleri yeni muhalefet inşası mı?

ERDOĞAN, ZİYARET İÇİN “HEM NEZAKET, HEM DE SEÇİM İTTİFAKI MI OLUR MU…” DEMİŞTİ

Erdoğan, dün Cuma namazı çıkışında Asiltürk ziyaretine ilişkin olarak, “Sayın Asiltürk benim bir büyüğümdür. Benim ziyaretim hem bir nezaket ziyareti hem de bu ittifak meselesinde yani bir seçim ittifakı mı olur veya geleceğe yönelik biz bir terörle mücadele verirken her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım. Yalnızlığı hissetmememiz lazım” demişti.

Erdoğan’dan dikkat çeken ziyaretler… Bahçeli’den sonra Saadet Partisi’ne