Karamollaoğlu: Tayyip Bey kaybetme ihtimali güçlü olduğu takdirde başka aday gösterecek

Yayın tarihi: 16 Nisan 2022 Cumartesi 12:28 am - Güncelleme: 16 Nisan 2022 Cumartesi 12:28 am

Saadet Lideri Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, katıldığı bir TV programında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hala adaylığını açıklamadığına dikkat çekerek,”Kaybetme ihtimali güçlü olduğu takdirde başka bir adayı gösterecek”dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HaberTürk TV’de Enine Boyuna isimli programda Hülya Hökenek’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının seçim vakti geldiğinde açıklayacağını belirtti.

“TAYYİP BEY BAŞKA BİR ADAYI GÖSTERECEK”

Karamollaoğlu, iktidarın muhalefete ‘adayını açıkla’ baskısının açıklanacak adayı yıpratmak için yaptığını söyledi. Saadet Partisi Lideri, Cumhur İttifakı’nın adayı olarak MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı işaret ettiğini de belirterek, “Cumhurbaşkanı bugüne kadar ‘ben adayım’ dedi mi? Tayyip Bey, seçime kadar gözlemleyecek, kaybetme ihtimali güçlü olduğu takdirde başka bir adayı gösterecek. Kendisi kaybetmiş olmayacak, başka aday kaybedecek, bu söyleniyor.” dedi.

ÜÇÜNCÜ İTTİFAK ÇIKIŞI

Temel Karamollaoğlu, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir YouTube programında üçüncü ittifak çıkışı hakkında konuştu. Karamollaoğlu, değişen seçim yasası ile birlikte ortada bir baraj problemi olduğuna dikkat çekerek, “Ben ittifakların içinde de ittifak kurulabileceğini, bu birlikteliği bozmadan başka ittifakların da olabileceğini ifade ettim” dedi.

 

Kılıçdaroğlu’dan Karamollaoğlu’nun üçüncü ittifak çıkışına ilk yorum