Karamollaoğlu sert çıktı! ‘Ne akla ne mantığa ne vicdana sığar’

Yayın tarihi: 30 Haziran 2020 Salı 8:36 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2020 Salı 8:36 pm

Şehir Üniversitesi’nin Cumhurbaşkanı kararı ile kapatılmasına bir tepki de Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan geldi. Kararın Fuat Sezgin’in ölüm yıl dönümüne denk getirildiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, “Bir üniversitenin siyasi ihtirasla kapatılması ve öğrencilerin geleceği ile oynanması ne akla ne mantığa ne vicdana sığar” dedi.

Şehir Üniversitesi’nin Cumhurbaşkanı kararı ile kapatılmasına tepki yağıyor. Binlerce öğrencinin mağdur edildiği karar sonrası ülkenin her kesiminden üniversiteye destek mesajları yağıyor.

Skandal karara sessiz kalmayan isimlerden birisi de Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu oldu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Karamollaoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“NE AKLA NE MANTIĞA NE VİCDANA SIĞAR”

“Fuat Sezgin, İslam Bilim Tarihine verdiği önem ve yaptığı katkılarla hatırlanan ender bir bilim adamımızdır. Yaptığı çalışmalarla ilme katkı yapan bir şahsiyetin ölüm yıl dönümünde, Şehir Üniversitesi’nin kapatılması üzücü bir tevafuk olmuştur.”

Bir üniversitenin siyasi ihtirasla kapatılması ve öğrencilerin geleceği ile oynanması ne akla ne mantığa ne vicdana sığar. Bu üzücü atmosferde, Fuat Sezgin gibi ilim dünyamızda önemli yeri olan bir ismi rahmet ve minnetle anıyor, mücadelesinin anlaşılmasını temenni ediyorum.”