Karamollaoğlu iktidarı uyardı: Direnmek size zarar verir

Yayın tarihi: 8 Haziran 2022 Çarşamba 6:24 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2022 Çarşamba 6:24 pm

Seçim sonrasına ilişkin konuşan Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu iktidarı uyararak “19 sene önce size verildiyse aynı usulle aynı yaklaşımla iktidarı vermeyi bilin. Direnmek size ama en çok bu millete zarar verir” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Kur korumalı mevduat sistemine ilişkin konuşan Karamollaoğlu, “Kur korumalı TL’ye geçerek bir yandan doları frenledik. Diğer yandan üretimi ve büyümeyi tercih ettik. Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar. Çarklar dönüyor” açıklamasında bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye tepki göstererek “Kendisi itiraf ediyor Türkiye’nin yüzde 90’ı bu sözde büyümeden pay alamıyor. Sayın Bakanın dönüyor dediği çarklar işçilerimizi, çiftçilerimizi, memurlarımızı, gençlerimizi öğütüyor. İktidarın kuvvetle çevirdiği bu çarkların arasında tüm milletimiz eziliyor” ifadelerini kullandı.

‘DİRENMEK SİZE EN ÇOK BU MİLLETE ZARAR VERİR’

Karamollaoğlu’nun dikkat çektiği bir başka konu ise 2023 seçimleri sonrası yönetim devri ile ilgili oldu. Karamollaoğlu, “Yüzde 70 civarında gencimiz, ilk fırsatta yurtdışına gitmeyi arzu ediyor. İktidara tavsiyemiz şu; nasıl ki barış içinde; iktidar bundan 19 sene önce size verildiyse aynı usulle, aynı yaklaşımla iktidarı vermeyi bilin. Direnmek size zarar verir. Ama direnmek en çok bu millete zarar verir. Bunu da herkes idrak etmek mecburiyetinde. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bugünkü sıkıntılardan inşallah en kısa zamanda kurtulmayı hepimize nasip etsin” dedi.