Karamollaoğlu, Erdoğan ziyareti öncesi başkanlık sistemini eleştirdi

Yayın tarihi: 10 Kasım 2021 Çarşamba 2:37 pm - Güncelleme: 10 Kasım 2021 Çarşamba 2:37 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bugün görüşme yapması beklenen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sert eleştirilerde bulundu. Karamollaoğlu, “Biz bugünkü haliyle denetlenemeyen bir başkanlık sisteminin doğru olmadığı kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı.

Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün saat 15.00’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görüşme yapacak. Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşme öncesinde başkanlık sistemi ile ilgili yaptığı açıklamalarda, “Biz bugünkü haliyle denetlenemeyen bir başkanlık sisteminin doğru olmadığı kanaatindeyiz. Seçim başka denetleme başka bir şey” ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, Erdoğan ile yapacağı görüşme için şunları söyledi:
“Şu anda konuşmanın görüşmenin ne mahiyette olacağını kestirmek mümkün değil. Bazı endişelerimizi gündeme getireceğiz. Biz bugünkü sistemle kanaatlerimizi kesin bir şekilde ifade etmiştik. Biz bugünkü haliyle denetlenemeyen bir başkanlık sisteminin doğru olmadığı kanaatindeyiz. Seçim başka denetleme başka bir şey.

ASGARİ ÜCRET İÇİN AÇIKLAMA

Karamollaoğlu asgari ücrete gelecek zamla ilgili ise, “Asgari ücretin insanların yaşamlarını garantiye alabilecekleri seviyeye çıkarılması gerektiğini savunuyoruz. İnsanlarımız geçinemiyor muzdarip. Bir çocuk babasının çektiği sıkıntıyı görmüş babasının verdiği 10 lirayı geri cebine koymuş. Bir çocuk bile babasının çektiği sıkıntıyı anlamış. Bir 10 lirayı çocuğuna veremeyen babalar var. Enflasyon paranın değer kaybetmesi alım gücünün azalması demektir. Enflasyon yüzde 40 ise ‘Ben sana zam yaptım’ diyemezsiniz. Geçen sene 100 lira almış olan bir insana yüzde 40 enflasyon üzerinden ben sana zam yaptım ihya ettim diyemezsiniz” ifadelerini kullandı.