Karamollaoğlu: Dayım CHP senatörüydü

Yayın tarihi: 3 Şubat 2022 Perşembe 9:29 am - Güncelleme: 3 Şubat 2022 Perşembe 9:29 am

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, kendi hayatının anlatıldığı “Son Tanık” isimli kitap hakkında konuştu. Karamollaoğlu’nun anlattıklarında ise dikkat çeken bir nokta oldu. Dayısı Şebip Karamollaoğlu’nun 1975 seçimlerinde CHP‘den Bursa Senatörü olduğunu söyleyen Saadet Partisi lideri, “Komisyonlarda bazen karşı karşıya geldik. Ama aramız iyiydi, görüşlerimiz, düşüncelerimiz, yaşam tarzlarımız, ülke meselelerine bakışımız farklıydı, ama birbirimize sevgi ve saygımızı hep koruduk” dedi.

Yazar Mustafa Yılmaz, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun hayatını kitaplaştırdı. “Son Tanık” isimli kitaptaki detaylara ilişkin Sözcü’den Veli Toprak’a konuşan Karamollaoğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Müziğe meraklı olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “Babam ilkokulda bana mandolin aldı. Müziğe meraklıydım, kendi kendime çalmayı öğrendim. Ortaokulda org çalmaya başladım. Gürün’de terk edilmiş bir Ermeni kilisesi vardı. Oradaki orgu, öğretmen olan babam bizim okula getirdi. Ben de org çalmayı öğrendim. Liseye geçince bu kez saz çalmayı öğrenip kendime bir saz aldım. İngiltere’ye giderken de sazımı yanımda götürdüm. Kurs almadım, mandolini, sazı, orgu deneye deneye öğrendim. Kayseri Lisesi’nde okudum” ifadelerini kullandı.

“DAYIM CHP’DEN SENATÖRDÜ”

Dayısının Emniyet müdürü Şebip Karamollaoğlu olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, “1975 seçimlerinde CHP’den Bursa Senatörü olarak Meclis’e girdi. Ben de 1977 seçimlerinde MSP’den milletvekili oldum, aynı dönemde TBMM’de birlikte görev yaptık. Komisyonlarda bazen karşı karşıya geldik. Ama aramız iyiydi, görüşlerimiz, düşüncelerimiz, yaşam tarzlarımız, ülke meselelerine bakışımız farklıydı, ama birbirimize sevgi ve saygımızı hep koruduk” dedi.

ERBAKAN’LA BİR SOHBET TOPLANTISINDA TANIŞTI

Temel Karamollaoğlu, siyasete nasıl atıldığını ise “Necmettin Erbakan ile İngiltere dönüşü bir sohbette tanıştım. O günden itibaren vefatına kadar yanından ayrılmadım” diye anlattı.

Karamollaoğlu ‘teşekkür’ yayınladı: Sadece bir lider geçmiş olsun dememiş