Karamollaoğlu: Bugün asıl darbe milletimizin cebine, emeğine, aşına yapılmıştır

Yayın tarihi: 7 Nisan 2021 Çarşamba 3:03 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2021 Çarşamba 3:04 pm

Emekli amirallerin açıklaması sonrası darbe tartışmalarını eleştiren Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, “Bugün asıl darbe milletimizin cebine, emeğine, aşına yapılarak mutfaktaki tencereyi kaynamaz hale getirmek suretiyle yapılmaktadır. Bu sebeple; insanımızın kazancına, emeğine, hakkına ve tenceresine yapılan darbelerin karşısında olan herkesi Geçim İttifakında olağanüstü bir toplantıya davet ediyorum “çağrısında bulundu.

Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde yaptığı haftalık basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Emekli amiralin açıklamasına tepki gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli’ye, mektup hatırlatması yaparak, “Bugün bir demokrasi havarisi kesilen bazı kimselerin ve çevrelerin nasıl bir tavır içinde oldukları vesikalarla sabittir. 2004 yılında görevi başında bulunan 313 generale mektup yazarak, ‘Gelişmeler endişe verici, iktidarı uyarın’ diyenler, fiilen darbe çağrısı yapmışlardı. Bugün aynı çevrelerin bu bildiriye verdikleri tepki, hepimizi derinden düşündürmelidir” dedi.

Karamollaoğlu, özetle şunları söyledi:

BİLDİRİ DEĞİL, ESNAFIN DERDİ: Maalesef ülkemiz 104 emekli amiralin bildirisini konuşuyor sadece. Bir anda bütün gündem bu bildiriye odaklandı. Daha önce de emekli büyükelçiler bir bildiri yayınlamışlardı. Üniformalarını çıkardıktan sonra yayınlanan bu bildiri kanaatimiz göre, aynı mahiyette kabul edilebilir ama darbe veya darbe çağrısı elbette hiçbir surette kabul edilemez. Niyetleri ne olursa olsun, gece yarısı yayınlanan bu bildiri aslında iktidara karşı bir hava sergilemek isterken, en çok iktidarın işine yaramıştır. Kanaatimize göre, bugün asıl konuşulması gereken 104 emekli amiralin bildirisi değil, 2 milyon esnafımızın, geçinemeyen emeklimizin, 83 milyon vatandaşımızın derdi olmalıdır.

GEÇİM İTTİFAKI ÇAĞRISI: Bugün asıl darbe milletimizin cebine, emeğine, aşına yapılarak mutfaktaki tencereyi kaynamaz hale getirmek suretiyle yapılmaktadır. Darbe sadece postallarla değil, vergilerle, zamlarla da yapılabilir, bunu görmek mecburiyetindeyiz. Demokrasiye el uzatan askeri vesayeti de, insanımızın kazancına el uzatan takım elbiseli sivil vesayeti de kabul etmemiz mümkün değildir. Bugün 104 emekli amiralin bildirisi için olağanüstü toplanılması düşünülüyorsa, 84 milyon vatandaşımızın geçim derdi için de mutlaka bir araya gelmek mecburiyetindeyiz. Ülkemizde en zengin yüzde 20’nin toplam gelirden aldığı pay yüzde 46’nın üstünde; en yoksul yüzde 20’nin toplam gelirden aldığı pay sadece yüzde 6 civarındadır. Aradaki fark 7,5 misli. En değerli ittifak bu gelir adaletsizliğine karşı yapılacak ittifak olacaktır. Bu sebeple; insanımızın kazancına, emeğine, hakkına ve tenceresine yapılan darbelerin karşısında olan herkesi Geçim İttifakında olağanüstü bir toplantıya davet ediyorum.

BAHÇELİ’YE MEKTUP HATIRLATMASI: Bugün bir demokrasi havarisi kesilen bazı kimselerin ve çevrelerin nasıl bir tavır içinde oldukları vesikalarla sabittir. 2004 yılında görevi başında bulunan 313 generale mektup yazarak, ‘Gelişmeler endişe verici, iktidarı uyarın’ diyenler, fiilen darbe çağrısı yapmışlardı. Bugün aynı çevrelerin bu bildiriye verdikleri tepki, hepimizi derinden düşündürmelidir. Türkiye demokrasiyi rafa kaldıranların, TBMM’nin işlevselliğini yok edenlerin, fikir özgürlüğüne darbe vuranların, sokak ortasında gazetecilerin, siyasilerin linç edildiği ortamın sorumlusu olanların, tek adam rejimini tesis edenlerin demokrasi diye bir derdi olduğuna inanamıyoruz. Demokrasi bu ülkede birileri için, adeta acıkınca yenilen bir helvadan put haline gelmiştir. Bu sebeple de işlerine geldiğinde demokrasi, işlerine gelmediğinde ise baskı ve tahakküm anlayışı tezahür etmektedir.