Karamollaoğlu: Arjantin modeline geçtik

Yayın tarihi: 15 Aralık 2021 Çarşamba 12:40 pm - Güncelleme: 15 Aralık 2021 Çarşamba 12:40 pm

Haftalık basın toplantısını gerçekleştiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP iktidarının gündeme getirdiği yeni ekonomi modeli eleştirerek, “Arjantin modeline geçtik” dedi.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında yaşanan ekonomik krizi değerlendirdi. Krizin her geçen gün derinleştiğini ifade eden Karamollaoğlu, “Çoklu bir krizle karşı karşıyayız” dedi.

Basın toplantısından satır başları şu şekilde:

Halkımız şunu bilsin ki bu ülkenin kaybolan ümitlerini yeşertmekte yeniden hayat geçirmeye kararlıyız. Bunun temeli aslında adaletin tesisi ile başlar. Adalet mülkün temelidir. Özellikle adli merciler üzerinde hiç bir etkisi olmayacak. Hiç bir süratle mahkemelere müdahale dilmeyecektir. Bakanlıklar ve bürokratlar üzerinde vesayet kalkacak. İşler ehline verilecektir. Bunun idraki içerisindeyiz. Saadet iktidarında rüşvet ve yolsuzluğun kökü kazınacak. İsraf yapılmayacak. Zayıflar kollanacaktır. Yoksulun fakirin hangi meşrepte olduğu kesinlikle sorulmaz.

“İKTİDAR PROBLEMLER YAŞIYOR”

İktidar bir takım problemleri yaşıyor.. Ve tedavi etmek için yeni girişimlerde bulunuyorlar. Önce Çin dedi. Bu tutmadı. Sonra Güney Kore daha sonra Türk tipine döndü. İktidarda bilmiyor. “Bildiğim var” intiba yaratmaya çalışıyor. Bu olsa olsa buna Çöken AK Parti modeli diyebiliriz. Açık ve net anlaşılmıştır ki yeni bir model değil yeni bir iktidara ihtiyaç duyulmaktadır. Ekonomik kumar oynamayan bir iktidara ihtiyacı vardır. Vatandaşını bilerek fakirleştirmeyecek bir iktidara ihtiyaç var. Eninde sonunda saadet iktidarından başka bu ülkenin problemlerini çözecek mevcut kanaat yok.

“UZMANLIK GÖKTEN GELMEZ”

Kontrolden çıkan piyasalara bir belirsizlik kazandıran, ekonomiyi istikrarsızlık batağına sürükleyen bugünkü iktidarın yanlış politikaları olmuştur. Özellikle finans sahası uzmanlık ehliyet ister, Cumhurbaşkanı bu ehliyetin var olduğunu sanıyoruz, bu uzmanlığı olmadığı kanaatindeyiz. Uzmanlık bir beceridir. Gökten zembilden inmez.

Bürokratlar kendi işlerini yapmaktan aciz. Yukarıdan gelen talimatları bekliyor. Bürokraside liyakat sorunu yaşanıyor.

Millet adalete güvenmiyor. Bu geçirdiğimiz zor dönemde iktidarın biraz daha kucaklayıcı, kesimlerle bir araya gelmesi ve dinlemesi gerekir. Bunun başında ticaret ve sanayi odaları gelir. Bütün bu gruplar kesimleri temsil eden odalar.

Nesrin Nas’dan TELE1 ekranlarından OHAL çıkışı: Korkarım bu ekonomik kriz nedeniyle…