Karaköy’de Türk Bayrağı’nı koparıp dayak yiyen şahıs adliyeye sevk edildi

Yayın tarihi: 12 Aralık 2021 Pazar 1:23 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2022 Çarşamba 11:04 am

Karaköy’de iki gün üst üste Türk bayrağı koparıldı. Türk bayrağı ikinci defa koparmaya çalışılınca esnaf bu kez eylemi gerçekleştiren şahsı dayanamayarak dövdü. O anlar güvenlik kameraları tarafından kaydedilirken, polis olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında bayrağı kopartan 3 şüpheliden E.K’yı adliyeye sevk etti.

İlk olay, Cuma akşamı meydana geldi. İddialara göre, gece saatlerinde biri kadın üç kişi alt geçitten geçtikleri sırada asılı bulunan Türk Bayrağını indirmeye çalıştı. Bir erkek zıplayarak Türk bayrağını kopararak arkadaşına verince arkadaşı zıplayarak sevinç gösterisi yaptı. Birinci bayrağın indirilmesinden sonra kadın yan tarafta bulunan bayrağı indirmek için hamle yaptı. Ancak boyu yetişmediği için bayrağı indiremedi. Bu sırada bir esnaf turiste tepki gösterince üç kişi olay yerinden kaçtı.

İkinci olay ise cumartesi gece saatlerinde meydana geldi. Bu sefer yine bir kişi asılı bulunan Türk bayrağına hamle yaparak kopardı. Bunu gören bir esnaf ise olaya müdahale ederek bayrağı koparan kişiye yumruk attı. Diğer dükkanlardan gelenler de bayrağı koparan kişiye tepki göstererek adamı darp etti. Bayrağı koparan kişi hızla olay yerinden kaçtı.

BİR KİŞİ YURTDIŞINA KAÇTI, BİR DİĞERİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Beyoğlu Karaköy Yeraltı Çarşısı’nda asılı bulunan Türk Bayrağını koparan 3 turistten ikisi polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan M.L.M.A isimli kişinin, bayrağımıza herhangi bir olumsuz hareketi olmadığından serbest bırakılırken, E.K. ise “Devlet Egemenliği Alametlerini Aşağılama” suçundan adliyeye sevk edildi. Olaya karışan üçüncü şüpheli R.C.M.’nin olayın hemen ardından yurtdışına çıktığı öğrenildi.

Suudi prenses uçakta Türk bayrağı var diye sert tepki gösterdi, uçmak istemedi

Türk bayrağını masa örtüsü olarak kullanan AKP’lilerden açıklama