Karadenizlilerden HDP’ye destek: Tulum ve horonlar eşliğinde ziyaret ettiler

Yayın tarihi: 1 Ekim 2020 Perşembe 3:58 pm - Güncelleme: 1 Ekim 2020 Perşembe 3:59 pm

HDP’li siyasetçilere yönelik başlatılan ‘Kobani’ operasyonuna karşı Karadenizli bir grup, tulum ve horonlar eşliğinde HDP’ye dayanışma ziyaretinde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik “Kobani soruşturması” kapsamında siyasetçilerin gözaltına alınmasına karşı dayanışma ziyaretleri sürüyor. Karadenizli bir grup, tulum ve horonlar eşliğinde HDP Genel Merkezini ziyaret etti, destek sloganları attı. Karadenizliler, “Amasyalıyım HDPliyim, arama buradayım”, “Giresunluyum HDP’liyim beni de tutukla” yazılı pankartlar açtı.

Kars’ta ikinci operasyon: Aralarında belediye eş başkanı Şevin Alaca’nın da olduğu çok sayıda gözaltı

Heyeti, HDP Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve parti çalışanları alkışlar ve zılgıtlarla karşıladı. HDP’nin pandemi koşullarında açık havada ziyaretçileri karşılamak üzere parti binasının arkasında hazırladığı geçen grup, burada “HDP halktır” sloganları attı.

‘HALKLARIN BAHÇESİ’

Grupta yer alan Nuray Bedirkurum, Karadeniz halkını temsilen HDP’yi ziyaret ettiklerini belirterek, “HDP’yi dik duruşundan, barıştan, kardeşlikten koparmaya çalışanlar, bugün bu bahçeye iyi baksınlar. Bu bahçe Karadeniz’de halkların kardeşçe yaşadığı bir bahçedir. Bugün bu bahçenin ışığını söndürmeye çalışanlar, karanlık kuyulara hapsetmek isteyenler bilsinler ki bu irade bunların bin beteriyle sınanmış, çelikleşmiştir. Asla boyun eğmeyeceğiz, ilk seçimlerde kaybetme duygusunu onlara yaşatacağız” diye konuştu.

Kobani eylemleri soruşturması | Gözaltındaki HDP’li siyasetçiler adliyeye getirildi

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Karadenizli grubun ziyaretini çok anlamlı bulduklarını belirten HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, “Karadeniz halkının partimize verdiği destek ve dayanışması saldırılara karşı gücümüze güç katıyor. Bu dayanışma faşizmi geriletecektir” dedi. (MA)