Karadenizli sanatçı Apolas Lermi AKP’li Göksu’ya Kadir Mısıroğlu’nu hatırlattı

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2019 Çarşamba 12:46 pm - Güncelleme: 15 Mayıs 2019 Çarşamba 12:52 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde AKP Grup Başkanvekili olan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun Trabzonluları hedef alan ırkçı ifadelerine tepkiler büyüyor. Karadenizli sanatçı Apolas Lermi de “Keşke Yunan kazansaydı’ diyen kişinin cenazesinde buluşan onlardı” sözleriyle tepki gösterdi.

İBB Meclisi’nde AKP Grup Başkanvekili olan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun seçimden bir ay önce Esenler Belediyesi’nin prim borçlarına karşılık 66 milyon lira değer biçilen arazisini 41 milyon liraya SGK’ya sattığı ortaya çıkmıştı.

Talimat verilmiş: Yandaş medyaya ‘İmamoğlu’ yasağı

Göksu bu kez seçilmiş Başkan Ekrem İmamoğlu özelinde Trabzonluları hedef alan ırkçı ifadeler kullandı. Göksu’nun Trabzonlulara Yunan benzetmesi yapması sosyal medyada büyük tepki toplamaya devam ederken Karadenizli müzisyen Apolas Lermi’den de tepki geldi. Lermi, “‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyen kişinin cenazesinde buluşan onlardı..” dedi.

Apolas Lermi şunları söyledi:

‘BİR TRABZONLU YOBAZLIĞA BOYUN EĞMEDEN BAŞARILI OLUYORSA…’

“Bir Trabzonlu yobazlığa boyun eğmeden başarılı oluyorsa onların gözünde ‘Yunan, Pontus, falan-filan’ oluyor.. Zamanında beni de ‘Pontusçu Şarkıcı’ diye manşetlere taşıyan yine bu yobazlardı.. Oysa ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyen kişinin cenazesinde buluşan onlardı..”

 

Öte yandan Trabzonlular platformu da “Trabzonlulara yönelik bu ayrımcı, ırkçı, yaftalayıcı sözlerine Trabzonlular sandıkta cevabını verecektir. 31 Mart’ta kime oy verdiysek verelim 23 Haziran’da Trabzon’un evladı” yanıtı gelmişti…