Kara yağışı etkili oldu, bazı illerde eğitime ara verildi!

Yayın tarihi: 22 Aralık 2021 Çarşamba 10:40 pm - Güncelleme: 22 Aralık 2021 Çarşamba 10:40 pm

Türkiye genelinde kar yağışı etkili oldu. Yağışın etkisini artırdığı birçok ilde eğitime arar verildi.

Bartın’da etkili olan kar yağışının devam etmesiyle birlikte Ulus ilçesinde eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verildiği duyuruldu. Bartın’da okulların tatil olmasının ardından Zonguldak’ta da kar nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceği merak kazandı.

Kuzeyde yoğunlaşan kar yağışı nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildi. Bunlarda birisi ise Bartın ve Amasra oldu. Bartın’da 23 Aralık Perşembe günü eğitime ara verildi. Öte yandan Kar yağışının etkili olduğu Giresun’un Çamoluk, Sinop’un Gerze, Erfelek, Dikmen ve Ayancık, Ordu’nun Gürgentepe ve Akkuş ilçeleri ile Artvin’in merkez ve Murgul ilçelerinde eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Bu yerleşim yerlerinde ise engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayıldı.

Zonguldak il genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle 23 Aralık Perşembe günü okulların tatil edilmesi gündemde. Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yapacağı çalışmanın ardından Zonguldak Valiliği konuyla ilgili bilgilendirme yapacak. Bilindiği gibi bugün taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmişti.

ZONGULDAK

Zonguldak’ta dün gece saatlerinden itibaren etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle akşam saatlerinde Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda kar yağışı ve buzlanma ulaşımda aksamalara neden olabileceğinden dolayı okullar bir gün süreyle tatil edildi. Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimizde devam etmekte olan kar yağışının gece saatlerinde don ve buzlanma ile ulaşımda aksamalara neden olabileceği değerlendirildiğinden ilimiz genelinde sadece taşımalı eğitim öğretim kapsamında 22.12.2021 Çarşamba günü bir gün süreyle ara verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca valimizin sosyal medya hesapları taklit edilerek sahte hesaplardan bu konuda yapılan paylaşımlara itibar etmemeleri konusunda saygıyla duyurulur” denildi.

BARTIN’DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bartın’da etkili olan kar yağışının devam etmesiyle birlikte Ulus ilçesinde eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verildiği duyuruldu.

Ulus Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “İlçemizde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarından dolayı öğrencilerimizin sağlığı ve okula ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkları önlemek amacıyla 22.12.2021 tarihinde (Çarşamba günü) ilçemiz genelinde eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir” denildi.

Yapılan açıklamada kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmakta olan hamile veya engelli personellerin de tatil süresince izinli sayılacakları kaydedildi.

Bartın Valiliğinden yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilimiz merkez ve merkeze bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda 22.12.2021 Çarşamba günü yüz yüze eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Eğitime uzaktan devam edilecektir.” denildi.Ayrıca engelli ve hamile olan kamu çalışanlarının aynı tarihte izinli sayılacakları duyuruldu.

AMASRA’DA UZAKTAN EĞİTİM

Amasra Kaymakamlığı uzaktan eğitime devam edileceği, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin de yarın idari izinli sayılacağını duyurdu.

EĞİTİME KAR TATİLİ

Trabzon Valiliği’nce yapılan duyuruyla, kar nedeniyle kent merkezi ve 18 ilçede eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Yapılan açıklamada; “İlimiz genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle 23 Aralık 2021 Perşembe günü Akçaabat, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Düzköy, Hayrat, Maçka, Ortahisar, Şalpazarı, Tonya ve Vakfıkebir ilçelerimizde 1 gün süreyle eğitime ara verilmesine, engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına; Araklı, Arsin, Çaykara, Dernekpazarı, Köprübaşı, Of, Sürmene ve Yomra ilçelerimizde ise sadece taşımalı eğitime 1 gün ara verilmesine karar verilmiştir” denildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nce kar yağışı öncesinde hazırlıkların başlandığı belirtilerek, 200 iş makinesi, 12 kar küreme motoru ve 500 personelin karla mücadele çalışmaları için görevlendirildiği duyuruldu.

Kar yağışı hemen kesilecek mi? Meteoroloji açıkladı