Kara para aklama tartışmalarına Twitch de dahil oldu

Yayın tarihi: 3 Kasım 2021 Çarşamba 6:00 am - Güncelleme: 3 Kasım 2021 Çarşamba 11:14 am

Kara para aklama iddiaları ile gündeme gelen video paylaşım ve oyun platformu Twitch’den Türkiye ile ilgili açıklama geldi. Platform yaptığı açıklamada Türkiye’deki 150 kullanıcı hakkında harekete geçtiklerini duyurdu.

Amazon’un sahibi olduğu video ve oyun platformu Twitch üzerinden kara para aklandığı ve Türkiye’deki yayıncıların da aracılık ettiği iddialarına ilişkin “150 kişiye karşı Eylül ayında harekete geçildiği” açıklandı.

Olaylarla ilgili açıklama yapan platform sözcüsü, “Son zamanlarda Twitch topluluğunda Türkiye’deki kullanıcıların nasıl para kazandığına dair kaygıların ortaya çıktığını, ancak yasak aktivitelerde bulunan kişilere karşı gerekli önlemlerin alındığını” aktardı.

Yapılan açıklamada, dolandırıcılık mağduru olan herkesin şirkete ulaşması gerektiği vurgulanırken yerel kanunları ya da Twitch kurallarını ihlal eden bütün kullanıcıların tespit edilmesi ve platformdan kaldırılması için sürekli çalışıldığı da söylendi.

Amazon’un sahibi olduğu video ve oyun platformu Twitch’de, bazı içerik üreticilerinin kara para akladığına dair belge ve yazışmaların ortaya çıkması sonrası olay TBMM’ye de gelmiş ve gündem olmuştu.