Kara Harp Okulu’nu birincilikle bitiren Ebru Eroğlu için asılan afiş kaldırıldı

Yayın tarihi: 13 Eylül 2024 Cuma 7:53 am - Güncelleme: 13 Eylül 2024 Cuma 4:00 pm

Haber: tele1.com.tr

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Kara Harp Okulu’nu birincilikle bitiren Ebru Eroğlu için asılan “Akkuş’un gururu” afişinin kaldırıldığını söyledi.

Mezuniyet töreninde teğmenlere mezuniyet andını yaptıran Kara Harp Okulu devre birincisi Ebru Eroğlu’nun memleketi Akkuş’a asılan “Akkuş’un gururu” afişi kaldırıldı. Afişin kaldırılmasına tepki gösteren CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Bu yıl Kara Harp Okulu’nu birincilikle bitiren Akkuş’lu hemşerimiz Teğmen Ebru Eroğlu’nun fotoğrafı “Akkuş’umuzun Gururu” ifadesiyle Akkuş, İstiklal Caddesi’ne asılmış ve hepimizin göğsünü kabartmıştı. Bugün bir baktık ki afişin yerinde yeller esiyor!

Mustafa Kemal’in Askeri Ebru Teğmenimizin fotoğrafının indirilmesi için talimat verenler, talimatlı olsun olmasın kraldan çok kralcılık yaparak afişi indirenler kimden cesaret alıyor? Peygamber Ocağımıza saygısızlık etmeye utanmıyor musunuz?

Bu çocuklar kolay yetişmiyor. Kadın bir Harp Okulu Birincisi çıkarttığımız için havalara uçmamız gerekirken memleketimize ve kadınlarımıza ihanet ediyorsunuz”

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Seyit Torun (@seyittorun)’in paylaştığı bir gönderi

Yeni mezun olan teğmenlerden ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı

Kaynak: HABER MERKEZİ