Kara harekatı ilan edilecek mi? Hamas-İsrail savaşında son durum ne?

Yayın tarihi: 20 Ekim 2023 Cuma 1:48 am - Güncelleme: 20 Ekim 2023 Cuma 8:38 am

Hamas-İsrail savaşı 14. gününde. Karşılıklı saldırılarda 3 bin 785 Gazzeli, bin 405 İsrailli öldü. Mısır’daki Refah Sınır Kapısı’ndan, 20 TIR’a kadar yardımın Gazze’ye girmesi için hazırlıklar devam ederken, İsrail ordusu yardım girişlerine izin verilmeyeceğini açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden Ukrayna ve İsrail için “daha önce benzeri görülmemiş” bir fon talep edeceğini duyurdu. İsrail’de 6 saat süren Güvelik Kabinesi Toplantısı sona erdi. İsrail’in kara harekatına başlandığını duyurması bekleniyor. Filistin yanlısı protestocular İsrail’in Bahreyn Büyükelçiliği’ni ateşe verdi.

Hamas’ın İsrail’e yönelik başlattığı ‘Aksa Tufanı’ isimli operasyonun ardından başlayan savaş 14. gününe girdi.

20 TIR’a kadar kadar yardımın Refah Sınır Kapısı’ndan abluka altındaki Gazze’ye girmesi için sınır kapısıdna hazırlıklar devam ediyor. İsrail, yardımlar Hamas’a ulaşmadığı sürece teslimatı engellemeyeceğini açıklamasına karşı İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari basın toplantısı düzenleyerek, “Şu aşamada, Gazze’ye yardım girişi olmayacağını herkesin bilmesini istiyorum” dedi.

Dünyada salı günü Gazze’deki El Ehli Baptist Hastanesi’ne yapılan saldırının yankıları sürüyor. Hamas saldırıdan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail de Gazze’deki ikinci en büyük militan grup İslami Cihad’ı sorumlu tutmaya devam ediyor. İsrail’de Güvenlik Kabinesi toplantısı 6 saat sürdü. Toplantı sonrası yapılacak açıklamayla İsrail’in kara operasyonuna başladığını ilan etmesi bekleniyor. İsrail’in dün boşalttığı Bahreyn Büyükelçiliği Filistin yanlısı protestocular tarafından ateşe verildi.

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden’ın (Türkiye saati ile) 03:00’da ABD’de ‘Ulusa Sesleniş’ konuşmasında bulundu. Biden, “Gazze’deki Al-Ahli hastanesindeki patlama İsrailliler tarafından yapılmadı. İsrail’e de Ukrayna’ya da sırtımızı dönemeyiz. Hem Ukrayna’nın hem de İsrail’in savunulmasına yardımcı olmak için Kongre’den daha önce benzeri görülmemiş fon talep edeceğim” dedi.

Bahreyn’deki İsrail Büyükelçiliği ateşe verildi!

 İSRAİL ELÇİLİĞİ ATEŞE VERİLDİ

İsrail’in Gazze’ye yönelik kanlı saldırıları dünya çapında tepki çekmeye devam ediyor.

Bahreyn’deki İsrail Büyükelçiliği’ne saldırı düzenlendi. Büyükelçiliğe saldıran ve Filistin yanlısı olan protestocular molotof kokteyleriyle büyükelçiliğe saldırdı.

Saldırıda büyükelçiliğin bazı bölümlerinden alevler yükseldiği görülürken çevreden çok sayıda silah sesi de duyuldu. İsrail’in bugün akşam saatlerinde Bahreyn’deki büyükelçiliğini boşalttığı duyrulmuştu.