Kar yağışı için tarih verildi! Göz gözü görmeyecek

Yayın tarihi: 13 Kasım 2022 Pazar 1:00 pm - Güncelleme: 13 Kasım 2022 Pazar 1:00 pm

Kasım ayında olmamıza rağmen hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Meteoroloji de önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağını bildirdi. Ancak İklim Uzmanı Dr. Okan Bozyurt, Türkiye’deki ilk ciddi kar yağışı için tarih verdi.

Kasım ayında olmamıza rağmen hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Kasım ayının sonunda havaların çok ciddi şekilde soğuyacak ve La Nina kışı tam olarak etkisini gösterecek. Türkiye’de ilk ciddi kar yağışı için tarih de verildi.

İklim Uzmanı Dr. Okan Bozyurt, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgasına dikkat çekti. Özellikle 28-29 Kasım gibi yeniden soğuk ve yağışlı bir sistem beklediklerini dile getiren Bozyurt, “Asıl soğuk havalar ise Aralık’ın 10-15’i arasında ilk ciddi kış provası yapılacak” dedi.

Bozyurt, şu ifadeleri kullandı:

“Aralık’ın 20’sinden sonra özellikle yılbaşından sonra ise 2022-2023 La nina kışı tam olarak etkisini yansıtmaya başlayacak ve ocak ayında da çok ciddi anlamda yoğun ve etkili kar yağışları bekliyoruz.”

Meteoroloji’den sağanak, sis ve pus uyarısı