Kar leoparının koronavirüs testi pozitif çıktı

Yayın tarihi: 12 Aralık 2020 Cumartesi 7:38 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2020 Cumartesi 7:38 pm

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan bir hayvanat bahçesinde üç kar leoparı koronavirüs belirtileri gösterdi. Leoparlardan birinin test sonucu pozitif çıkarken hayvanat bahçesi yönetimi teyakkuza geçti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kentucky eyaletindeki Lousiville Hayvanat Bahçesi’ndeki Neecee, Kimti ve Meru isimli kar leoparlarının ‘kuru öksürük’ ve ‘hırıltı’ gibi koronavirüs semptomları gösterdi. Semptomların farkedilmesinin ardından yapılan testlerde Neecee isimli kar leoparının koronavirüse yakalandığı görülürken diğer iki kar leoparının test sonuçları bekleniyor.

Koronavirüs önlemlerine dikkat ettiklerine söyleyen hayvanat bahçesi veterinerleri, leoparların asemptomatik bir bakıcıdan hastalık kapmış olabileceğini belirttiler.

Hayvanat bahçesinin veterinerleri, leoparlardan test için boğaz ve burun sürüntüsü almak yerine testi dışkı örneklerini kullanarak yaptılar. Louisville Hayvanat Bahçesi Müdürü John Wakczak, semptomlarının “çok hafif” olduğunu söyledi ve “Üç kar leoparının da iyileşmesini bekliyoruz” dedi.

Neecee’nin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından diğer hayvanlarda bulaşmasından korkan hayvanat bahçesi yönetimi teyakkuza geçti.

DAHA ÖNCE DE GÖRÜLMÜŞTÜ

Daha önce de Barselona hayvanat bahçesinde dört aslanın da test sonucu pozitif çıkmıştı. Ayrıca New York’taki Bronx Hayvanat Bahçesi’nde dört kaplan ve üç aslan Nisan ayında hastalığa yakalanmıştı.