Kaptan Bora Ekşi’yi 10 Kasım’da siren çaldığı için öldürdü iddiası

Yayın tarihi: 26 Aralık 2019 Perşembe 12:17 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2019 Perşembe 12:17 pm

Hint Okyanusu’nda öldürülen kaptan Bora Ekşi son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı. 22 yıllık Kaptan Bora Ekşi’nin 10 Kasım’da gemide siren çalarak Ata’ya saygı duruşu yaptırdığı için makine yağcısı Ergin Aktaş tarafından boğazı kesilerek öldürüldüğü ortaya çıktı.

Hint Okyanusu’nda İnce Karadeniz adlı yük gemisinde makine yağcısı Ergin Aktaş’ın bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Bora Ekşi, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Bora Ekşi’nin cenazesi Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin ardından Üsküdar’daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’ne getirildi. Baba Vahdettin Ekşi, taziyeleri kabul ederken, kız kardeşi İrem Ekşi Mutlu, Fenerbahçe bayrağı serili tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Öğle saatlerinde düzenlenen cenaze törenine Bora Ekşi’nin ailesi, yakınları ve meslektaşları katıldı.

Cenaze töreninde Bora Ekşi’nin neden öldürüldüğüyle ilgili iddialar da konuşuldu.

Hint Okyanusu’ndaki Türk gemisinde dehşet! Kaptan öldürüldü, yaralılar var…

CİNAYET NEDENİ 10 KASIM’DA SİREN ÇALMASI

İnce Denizcilik ve Ticaret A.Ş.’ye ait “İnce Karadeniz” isimli kargo gemisinde yaşanan olayda geminin yağcısı Ergin Aktaş, Kaptan Bora Ekşi’nin boğazını keserek öldürdü, olay sırasında 2 mürettebat da yaralandı. Cinayetin işlenmesiyle ilgili iddia şöyle:

İnce Karadeniz isimli kargo gemisi Hint Okyanusu’nda seyir halindeyken Kaptan Bora Ekşi, 10 Kasım günü Atatürk’e saygı duruşu için saat 09:05′ de genel alarm veriyor. Daha sonrasında geminin yağcısı Ergin Aktaş, genel anonstan Ata’ya karşı saygısızca konuşuyor. Bunun üzerine olay şirkete intikal ediyor.

Kaptanı öldüren katil gözaltında

ŞİRKET ‘ÇEKELİM’ DİYOR

Şirket çekelim diyor. Kaptan Bora Ekşi ise “Kalsın, paraya ihtiyacı var, Türkiye’ye kadar idare ederiz” diyor. Şirket durumu geminin yağcısı Aktaş’ın ailesi ile paylaşıyor

Aile de Ektaş’ı arayarak uslu durması yönünde uyarıyor.  İddialara göre psikolojisinin bozuk olduğu öne sürülen geminin yağcısı, Hint okyanusunda gece uyanıp sıkıntılı olduğu kişilerin kamaralarına girip yaralıyor, saat 05:00 ‘da da Kaptan kamarasına giren makine yağcısı Ergin Aktaş, Bora Ekşi’nin boğazını keserek öldürüyor. Olayı duyup ayırmaya gelen 2 kişi ise bu esnada yaralanıyor. Geminin yağcısı yangın tüpü ile kafasına vurulup bayıltılarak kontrol altına alınıyor. Indian Cost Guard’a haber veriliyor.

Türk Konsolosluğu’na ve yasal mercilere gerekli bildirimler yapıldıktan sonra Ergin Aktaş, Hint Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından gözaltına alındı. Şimdi Türkiye’ye iadesi bekleniyor.

İTÜ Denizcilik Fakültesi 1998 mezunu Bora Ekşi, evli ve bir erkek çocuğu babasıydı.

 

İŞE ALIMDA DİKKAT EDİLEBİLİRDİ

Cenazeye katılan Bora Ekşi’nin arkadaşı, kaptan Hikmet Uyar, “İş alımlarında daha dikkatli olunabilirdi” dedi ve ekledi:

“Acımız çok büyük, sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. Bu olay böyle olmayabilirdi.”