Kaplan: Adam İstanbul’u görünce feleğini şaşırdı

Yayın tarihi: 10 Aralık 2019 Salı 2:00 pm - Güncelleme: 10 Aralık 2019 Salı 2:00 pm

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, Beşiktaş’ın yükselen değeri Umut Nayir ve performansıyla hayal kırıklığı yaratan Tyler Boyd ile ilgili konuştu.

İşte Mustafa Kaplan’ın sözleri:

“Umut Nayir’i Ankara’da yıllar önce ilk gördüğümüzde bir yerlere gelebileceğini ve önemli transferler yapabileceğini tahmin edebiliyorduk. O gün olan azminden hiçbir şey kaybetmedi. İlk olarak Gençlerbirliği’nde bir yaz okulu gibi bir süreçten geçiyor ama sonrasında Ankaragücü’ne geliyor. 2012-2013 sezonunda transfer yasağımızın da olduğu bir dönemde kendisine formayı verdim ve beni de pişman etmedi.

BU GOLLER ONUN KARAKTERİ

Oyun tarzı olarak bana İngiliz santrforları hatırlatıyor. Mesela Gary Lineker’in aynısı olduğunu söyleyebilirim. İki ayağını da iyi kullanan, hücum presinden vazgeçmeyen biridir. Beşiktaş forması altında Kasımpaşa maçında attığı goller onun oyun karakterinin bir sonucuydu. Umut’un asla pes etmeyen bir yapısı vardır. Bu yüzden de onu maçta beş dakika da oynatsanız 90 dakika da oynatsanız verim alabilirsiniz. Kendisini daima hazır tutar ve kenarda beklediği için de motivasyonunu düşürmez.”

BURAK’IN VELİAHTI OLUR

Skorer haberine göre; Beşiktaş’a transferi gerçekleştiğinde hem Umut için hem de Beşiktaş adına iyi bir hamle olduğunu düşündüm. Burak Yılmaz emekli olduğunda takımın gözü kapalı forma verebileceği bir oyuncusu var. Burak’ın veliahtı Umut olur. Bu Milli Takım’da da böyle olacaktır. Kendisini yetiştirmekten geri kalmayan, kültürlü, sürekli okuyan ve pes etmeyen bir oyuncunun başarabileceklerinin sınırı yoktur.

TYLER BOYD’UN FELEĞİ ŞAŞTI

Geçen sezon A.Gücü’ndeki performansı ile göz dolduran Tyler Boyd’un Beşiktaş’ta bekleneni verememesine de değindi Mustafa Kaplan. İstanbul’da ABD’li oyuncunun değiştiğini belirten Kaplan, “Beşiktaş’ta o da kendini bulabilir ama ısrar edilmesi lazım. Adam İstanbul’u görünce feleğini şaşırdı. Kolay değil. Savunması olmayan bir oyuncu. Bu sorun yaratabilir ancak o da toparlanırsa Beşiktaş’ı rahatlatır” dedi.

 

Alex de Souza: ‘Alex ve Hagi ile kimseyi kıyaslamayın’