Kapıcılar Kralı’nın çekildiği apartmanın önünde 45 yıl sonra bir araya geldiler

Yayın tarihi: 8 Eylül 2021 Çarşamba 9:38 am - Güncelleme: 8 Eylül 2021 Çarşamba 9:38 am

Oyuncu Kemal Sunal’ın başrolünde yer aldığı meşhur Kapıcılar Kralı’nın kardeşleri 45 yıl sonra bir araya geldi.

Oyuncu Doğan Güneş, Yeşilçam filmlerinde kullanılan mekânları bulup Instagram’da açtığı adreste yayınlıyor. Hayali bir belgesel çekmek olan Güneş, Yeşilçam’a olan tutkusunu ve hedeflerini anlattı.

Instagram’da 70 bin takipçili “Mekânı Yeşilçam” isimli bir sayfayı yöneten Güneş, Yeşilçam filmlerinin çekildiği sokakları ve mekânları gezerek yeni nesillerle buluşturmak istediğini söyledi. “Varyemez” filminden “Züğürt Ağa”ya, “Kılıbık”tan “Aslan Bacanak”a kadar çekilen birçok filmin mekânlarını gezen oyuncu hepsinin fotoğrafını çekti.

Doğan Güneş, mekânları fotoğraflama merakının 1990’lı yıllarda başladığını söyledi: “Yeşilçam sevdam 1990’lı yıllarda başladı. Yıllarca Kemal Sunal’ın “Üçkağıtçı” filminin çekildiği mekânı aradım. Benim asıl hikâyem o köyü bulduktan sonra başladı. İstanbul’u sokak sokak, karış karış gezerek mekânları bulmaya başladım.”

Güneş, en büyük hayalinin Yeşilçam belgeseli çekmek olduğunu ifade etti:

“Girişimlerim oldu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi ile görüştüm. Bir senaryo yazdım. Araya pandemi girdi. Tek hayalim bu belgeseli çekebilmek.”