Kapadokya’da balon kazası! 2 ölü 3 yaralı

Yayın tarihi: 18 Ekim 2022 Salı 10:59 am - Güncelleme: 18 Ekim 2022 Salı 12:34 pm

Kapadokya’da sabah saatlerinde havalanan sıcak hava balonu rüzgar artışı nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldı. Meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

Nevşehir’ in Avanos ilçesine bağlı Zelve Ören Yeri mevkiinden bu sabah saatlerinde havalanan sıcak hava balonunun Kavak beldesi Killik bölgesinde rüzgar artışı nedeniyle sert iniş yapması sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

Bölgeye UMKE, AFAD, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin Nevşehir Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimiz Avanos ilçesine bağlı Zelve Ören Yeri mevkinden bu sabah 07.25’te havalanan özel bir şirkete ait TC-BBR tescil numaralı sıcak hava balonu, ilimiz merkeze bağlı Kavak beldesi Killik bölgesinde saat 08.50’de beklenmedik rüzgar artışı nedeniyle sert iniş yapmıştır. Kazanın ardından tüm ekiplerimiz olay yerine sevk edilmiştir. İniş esnasında balonda bulunan toplam 28 yolcu ve 2 mürettebattan İspanyol uyruklu 2 yolcu hayatını kaybederken, İspanyol uyruklu 3 yolcu ise yaralanmıştır. Yaralıların tedavileri ilimizdeki çeşitli hastanelerde devam etmekte olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. İlk belirlemelere göre olayın beklenmedik rüzgar artışından kaynaklandığı değerlendirilmektedir. Kaza ile ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Balon kazasında hayatını kaybedenler, 62 yaşındaki Maria Christiana Baltrons ile 64 yaşındaki Dolors Masana olarak açıklandı.