Kanserli çınar ağaçlarının kesimini AKP başlattı cezayı CHP aldı

Yayın tarihi: 15 Mart 2022 Salı 2:12 pm - Güncelleme: 16 Mart 2022 Çarşamba 7:05 pm

Dolmabahçe Sarayı ile Çırağan Sarayı etrafında yer alan kanserli çınar ağaçları İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kesildi. AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cahit Altunay, kanser sebebiyle kesilen ağaçlar yüzünden İBB’nin idari para cezası aldığını açıkladı.

İstanbul Beşiktaş Çırağan Caddesi’nde bulunan çınar ağaçlarının kansere yakalandıkları gerekçesiyle kesildi. Kamuoyunda İBB’ye ağaçların kesilmesi sebebiyle tepki verilsede ağaçların kesilmesi gerektiğini İBB ve konunun uzmanları tarafından açıklanmıştı. Odatv‘ye konuşan İBB Park ve Bahçeler Başkanlığı Müdürü Dr. Yasin Çağatay Seçkin, 2007-2013 arasındaki AKP yönetiminin ağaç kesimine başladığını ve 56 ağaç kestiğini açıklamıştı. Seçkin, konunun uzmanları ile çalışıldığını ve ağaçlara sirayet eden hastalığın tedavisi olmadığını da belirtmişti.

AKP BAŞLATTI AMA FATURA CHP’YE…

AKP’nin kesimine başlattığı ağaç kesiminin faturası ise İBB’ye kesildi. AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cahit Altunay, çınar ağaçlarının kesilmeyile iligli basın açıklaması yaptı. Altunay, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından  İBB’ye idari para cezası kesildiğini açıkladı.

AKP’li Altunay, yazılı açıklamasında ağaçların kesiminin ‘bilimsel olarak’ doğru olmadığını ve kesim olmadan tedavi yöntemiyle hastalığın engellenebileceğini iddia etti. A

AKP TEDAVİ EDİLEBİLİRDİ DİYOR AMA BİLİM YALANLIYOR

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Botaniği Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ünal Akkemik, Twitter hesabından ağaçların tedavi edilip kurtulabileceğine dair açıkmaların yanlış olduğu dile getirdi. Ünal Akkemik,  hastalığın uzun yıllardan beri devam ettiğini ve budanma yönetimi ile de mücadelenin hastalığı daha da yaygınlaştırdığını açıkladı. Söz konusu hastalığın toprağa kadar işlediğini belirten Akkemik, bilimsel olarak ağaçların kesilmenin doğru olduğunu bildirdi.Akkemik’in açıklamaları şöyle: