Kanserle Mücadele Derneği başkanını şaşırtan dava! Gelen mesajla öğrendi…

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2019 Çarşamba 8:26 pm - Güncelleme: 15 Mayıs 2019 Çarşamba 8:26 pm

DİYARBAKIR’da kimlikleri belirsiz kişiler, iddiaya göre ismini kullandıkları Diyarbakır Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği’nin başkanı Şükrü Abay’a dergi satmak istedi. Dolandırılacağını düşünüp kendisine dergi satmak isteyenlerle tartışan Abay, şikayetçi olmak için gittiği polis merkezinde aynı kişilerin kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu öğrendi. Abay, dün cep telefonuna gelen mesajla girdiği e-devlet uygulamasında hakkında ‘hakaret’ suçlamasıyla dava açıldığını görünce şoke oldu.

Kimlikleri belirsiz 3 kişi, iddiaya göre 3 ay önce Şanlıurfa karayolunda üst geçitte yürürken durdurdukları Diyarbakır Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Şükrü Abay’a kanserli hastalar yararına hazırladıkları dergiyi satmak istedi. Dernek başkanı Abay’ın sorular yönelttiği kişiler, iddiaya göre, Diyarbakır Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği adına kanserli hastalar için bağış adı altında dergi sattıklarını söyledi. Abay’ın, söz konusu derneğin başkanı olduğunu söylemesi üzerine taraflar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından bu kişiler hakkında şikayetçi olmak üzere polis merkezine giden Abay, aynı kişilerin, kendisi hakkında ‘hakaret’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulunduğunu öğrendi.

DAVAYI CEP TELEFONUNA GELEN MESAJLA ÖĞRENDİ

Şükrü Abay’ın cep telefonuna dün “Sayın Şükrü Abay, Diyarbakır 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2019/364 sayılı dosyasında 08.10.2019 09.35’te duruşmanız vardır. Gelmediğini takdirde zorla getiri..” yazılı kısa mesaj geldi. Gelen mesajla girdiği e-devlet uygulamasında hakkında 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldığını ve 08.10.2019 tarihinde duruşması olduğunu gören Abay, şoke oldu. Avukatıyla görüşen Abay, yaptığı araştırmayla 3 ay önce kendisine dergi satmaya çalışan kişilerin şikayetiyle hakkında ‘hakaret’ suçlamasıyla dava açıldığını anladı.

‘GÜNDE 300- 800 LİRA KAZANIYORLAR’

Dergi veya gazete satarak kanserli hastalara bağış toplayanların günde 800 liraya kadar kazanç sağladığını savunan Şükrü Abay, “1,5 yıldan beri bu ‘dergiciler’ denilen insanlar bize çok acılar çektiriyor. Diyarbakır’da halk arasında ‘çeteler’ bile diyorlar. Son günlerde iyice arttılar ve biz de ‘çete’ olarak tanımlıyoruz artık. Bunlar 30- 40 kişilik gruplar ve eğitim alıyorlar. Acının olduğu her alana gidip oralarda ‘Kanserle Mücadele Derneği’nden geliyoruz’ diyorlar. Polisle de muhatap olduklarında ise ‘Biz bağış toplamıyoruz, dergi satıyoruz’ diyorlar. Günde 300- 400, bazen de 800 lira kadar para kazanıyorlar” dedi.

‘DERNEĞİMİZİN ADIN KULLANANLAR, ŞİKAYETÇİ OLDU’

Derneğin adını kullanarak haksız kazanç elde edenlerin kendisinden duruma tepki gösterdiği için ‘hakaret’ iddiasıyla şikayetçi olduklarını anlatan Abay, şunları söyledi:

“Bundan birkaç ay önce, evimden çıkıp derneğe geldiğim sırada, bir üst geçidin üzerinde bunlarla karşılaştım. 2 erkek ve 1 kadından oluşan 3 kişi önümü keserek dergilerden satın alıp almayacaklarımı sordular. Ben de kendilerine ne için olduğunu sordum. Bana Kanserle Mücadele Derneği adı altında bağış için dergi satılarını söylediler.

Derneğin yerini sordum. Bana ‘Alt tarafı bir dergi alacaksın, 10 tane soru sordun’ dediler. Ben de kendilerine tepki gösterdim. ‘Siz hiç hayatınızda kanserli bir hasta tanıdınız mı? Sizde Allah korkusu yok mu?’ dedim. Böyle hastalar üzerinden rant sağlayamayacaklarını söyledim. Onları şikayet edeceğimi söyledikten sonra, benden önce gidip karakola kendilerine hakaret ettiğim iddiasıyla hakkımda şikayetçi oldular. Ben de onlardan şikayetçi oldum. Biz bu davanın peşini bırakmayacağız. Mahkeme, ya ‘Çeteciliğe devam’ diyecek, ya da buna bir ‘dur’ diyecek.”