Kanser tedavisi gören Kate Middleton’un son durumunu Kraliyet Sarayı açıkladı

Yayın tarihi: 1 Haziran 2024 Cumartesi 11:35 am - Güncelleme: 1 Haziran 2024 Cumartesi 11:35 am

Kensington Sarayı, kanser tedavisi gören Galler Prensesi Kate Middleton‘ın son sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Saray, Middleton’ın görevli olduğu askeri etkinliğe katılıp katılmayacağını dair bilgi verdi.

Ocak ayında olduğu ameliyat sonrası kanser teşhisi konulan ve önleyici kemoterapi aldığı tedavi sürecinde kamuoyu karşısına çıkmayan Prenses Kate Middleton, bir süre daha kameralar karşısına çıkmayacak.

Prenses Kate’in haziranda gerçekleştirelecek Britanya ve Milletler Topluluğu ordu alayları tarafından sergilenen askeri tören Trooping the Colour’a katılması bekleniyordu. Ne var ki Prenses Kate’in bu büyük etkinlik öncesinde düzenlenen geleneksel töreni pas geçeceği öğrenildi.

Habertürk’ün aktardığına göre, Kensington Sarayı’ndan yapılan açıklamada Kate Middleton’ın etkinliğe katılmayacağı doğrulanırken, onun yerine görevini Korgeneral James Bucknall’ın üstleneceği belirtildi.

Birleşik Krallık’ın Trooping the Colour olarak bilinen geleneksel askeri geçit töreninden bir hafta önce, ‘Albay’ın Teftişi’ adı verilen bir etkinlik düzenleniyor. Prenses, İrlanda Muhafızları Albayı ünvanını taşıdığı için normalde Teftiş Subayı olarak törene katılıyordu.

‘Albay’ın Teftişi’; etkinliği 8 Haziran’da, Trooping the Colour ise 15 Haziran’da düzenlenecek. Prenses Kate’in askeri geçit törenini izleyip izlemeyeceği henüz bilinmiyor.

Kanser tedavisi gördüğünü duyurmuştu: Kate Middleton ve Prens William’dan ilk ortak açıklama

KANSER TEŞHİSİ KONULDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

Kate Middleton, mart ayında yayınladığı videolu açıklamada kendisine kanser teşhisi konulduğunu açıklamıştı. 16 Ocak’taki karın ameliyatından sonra ortada görünmeyen ve o günden bu yana ilk ve son kez videodakinden başka görüntü vermeyen 42 yaşındaki Prenses, kanser teşhisiyle “büyük bir şok yaşadığını”, haberi alması sonrası “inanılmaz derecede zorlu birkaç ay” geçirdiğini söylemişti.

Kate Middleton, ocak ayında karın ameliyatı geçirdiğinde kanser olduğunun bilinmediğini belirtmişti.

“Ameliyat sonrası yapılan testlerde kanser tespit edildi. Bu nedenle sağlık ekibim bana önleyici kemoterapi almamı önerdi ve şu anda bu tedavinin erken aşamalarındayım” diyen Prenses, kanserin türüne ilişkin bilgi vermemiş ve “İyiyim ve her geçen gün güçleniyorum” demişti.

Kaynak: Habertürk