Kanser hastası, ilacının SGK tarafından ödenmesi için açtığı davayı beklerken hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 3 Eylül 2020 Perşembe 8:25 am - Güncelleme: 3 Eylül 2020 Perşembe 8:25 am

Karabük’te kanser hastası Sefer Manaz, ilacın SGK tarafından ödenmesi için açtığı davayı beklerken hayatını kaybetti. SGK avukatı konuyla ilgili, ilacın bedelinin yüksek meblağlı olduğunu, ödenmesi halinde kamu zararı meydana geleceğini savundu.

Karabük’te akciğer kanseri hastası emekli Sefer Manaz doktorun yazdığı aylık 11 bin 500 TL değerindeki ilacın temini ve bedelinin kendisine SGK tarafından ödenmesi için yaptığı başvuruya cevap alamayınca iş mahkemesine dava açtı. Açtığı dava istinaf sürecindeyken yoğun bakıma kaldırılan Manaz, hayatını kaybetti. Mahkeme ise ilaç bedelinin SGK tarafından karşılanmasına karar verdi.

SGK AVUKATINDAN, “İLAÇ BEDELİ KAMU ZARARI YARATIR” SAVUNMASI

Sözcü’den Hayati Arıgan’ın haberine göre SGK avukatı ise, ilacın bedelinin yüksek meblağlı olduğunu ödenmesi halinde kamu zararı meydana geleceğini söyledi. İstinaf mahkemesi de SGK avukatını haklı buldu.

NE OLMUŞTU?

2013 yılında dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Edirne ziyaretinde Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Dilek Özçelik kanser ilaçlarının temini için bakanın yanına giderek yardım istemişti.

Bakan Bayraktar, dinledikten sonra cebinden çıkardığı parayı Dilek Özçelik’e vermesi sosyal medyada ve siyasette bir hayli tartışılmıştı.

Özçelik, Bakan’a, “Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda” sözleriyle iade edip ağlayarak uzaklaşması o gün Türkiye’nin gündemine oturmuş, haberlerin yarattığı etki sayesinde Dilek’in bulamadığı ilaçlar temin edilmiş, hastaneye yatırılarak tedavi altına alınmıştı. Lenf kanseri hastalığı nedeniyle eğitimine devam edemeyen ve yıllardır kanserle mücadele eden Dilek Özçelik 2018’de hayatını kaybetmişti.