Kandilli Kız Lisesi müdüründen panoya müdahale: Neden Müslüman kadın yok?

Haber -7 Mart 2019 Perşembe

  • 2009 yılında kaybattiğimiz Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cüzzamla Savaş Derneği ve Vakfı ve Kardelen projesi ile yaşam, sağlık ve eğitim gibi birçok alanda hem yerel hem uluslararası arenada müthiş başarılara imza atan, binlerce insana umut ışığı olan Prof. Dr. Türkan Saylan da Kandilli Kız Lisesi'nden mezun olmuştu. Panodaki resimlerden birinde de o vardı.

  • Panonun son hali ise böyle oldu. Panodaki'Emekçi' kelimesi kaldırıldı. Panoda sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yazısı bırakıldı. Kız çocukları okullarından mezun olacak, bir bölümü üniversiteye gidecek. Hayatta onlara rol model olan pek çok figür onların geleceklerini inşaasına yardımcı olacak. Ancak okul müdürü bomboş bir panonun daha iyi bir model olacağı kanısında.

  • Kandilli kız lisesi öğrencileri 8 mart için okul duvarına bir pano hazırladı. Panoya yürüttükleri mücadeleyle veya mesleklerindeki başarılarıyla dikkat çekmeyi başarmış kadınların fotoğrafları yapıştırıldı. Atatürk’ün annesi Zübeyde hanım’dan Frida Kahlo’ya, ilk kadın astronottan, Özgecan Aslan’a, Münevver Karabulut’an, Tansu Çiller’e tanınmış pekçok kadının yer aldığı pano, Kandilli Anadolu Kız Lisesi müdürünü rahatsız etti. Müdür “burada neden hiç müslüman kadın fotoğrafı yok, neden hiç hadis koymadınız” diye panodaki fotoğrafları söktürdü.

  • Birçok tanınmış ismi yetiştiren Kandilli Kız Lisesi müdürü öğrencilerin hazırladığı 8 Mart Dünya emekçi Kadınlar Günü panosuna müdahale etti.