Kanarya sahaya çıkıyor! Sevilla-Fenerbahçe maçı, saat kaçta, hangi kanalda

Yayın tarihi: 9 Mart 2023 Perşembe 8:22 am - Güncelleme: 9 Mart 2023 Perşembe 8:22 am

UEFA Avrupa Ligin’nde grup lideri olarak son 16’ya kalan Fenerbahçe İspanyol devi Sevilla ile karşı karşıya geliyor.  Fenerbahçe maçı hangi kanalda, şifresiz mi? Sevilla-Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda canlı yayınlanacak?

Rennes, Dinamo Kiev, AEK Larnaca’nın yer aldığı UEFA Avrupa Ligi B Grubu’nu, 6 maçta elde ettiği 4 galibiyet ve 2 beraberlikle 14 puanla lider bitiren ve UEFA Avrupa Ligi’nde adını Son 16 Turu’na yazdıran Fenerbahçe, ilk maçında Sevilla ile kozlarını paylaşacak. Jorge Jesus yönetimindeki Sarı Lacivertli ekip, formda golcüleri Valencia ve Batshuayi’yle İspanyol devini yıkmayı hedefliyor. Sarı Kanarya, Sevilla ile 2008 yılında Şampiyonlar Ligi Son 16 Turunda eşleşmiş, temsilcimiz İspanyol rakibini eleyerek adını çeyrek finale yazdırmıştı.

Fenerbahçe maçı hangi kanalda, şifresiz mi? Sevilla Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda canlı yayınlanacak?

Bugün Ramon Sanchez Pizjuan’da oynanacak ve saat 23.00’te başlayacak Sevilla-Fenerbahçe maçı Exxen’den naklen yayınlanacak. Maçı Fransız hakem François Letexier’in yönetecek

Sevilla-Fenerbahçe muhtemel 11’ler:

Sevilla: Bono, Nianzou, Gudelj, Telles, Navas, Fernando, Rakitic, Acuna, Oliver, Ocampos, En Nesyri

Fenerbahçe: Altay, Ferdi, Samet, Szalai, Lincoln, İrfan, Arao, Crespo, Rossi, Valencia, King (Batshuayi)

4 AY ARADAN SONRA YENİDEN AVRUPA

Sarı-Lacivertliler, bu sezon Avrupa Ligi’nde müthiş bir performans sergiledi. Temsilcimiz, Rennes, AEK Larnaka ve Dinamo Kiev’in olduğu grubu 4 galibiyet ve 2 beraberlik alarak lider tamamladı. Böylece Play-Off oynamadan doğrudan son 16 turu vizesi aldı. Avrupa’da son maçını 3 Kasım’da Dinamo Kiev deplasmanında oynayan Fenerbahçe, yaklaşık 4 ay sonra yeniden Kupa 2’de sahaya çıkacak.

GÖZLER ONLARDA

Fenerbahçe’de Enner Valencia, 33 yaşında kariyerinin en iyi sezonunu geçiriyor. Yaz transfer döneminin son günlerinde sürpriz bir şekilde transfer edilen Michy Batshuayi de adeta ikinci baharını yaşıyor. Bu ikili, yakaladıkları müthiş performansla tam anlamıyla rakip savunmacıların kâbusu olmuş durumda. Lig ve Avrupa maçlarında Valencia’nın 25, Batshuayi’nin ise 13 olmak üzere toplamda 38 golleri bulunuyor. Avrupa’da Sarı-Lacivertliler’in vurucu timini geçebilen sadece iki tane ikili var: PSG’de toplam 42 gol katkısı veren Lionel Messi ve Kylian Mbappe ile Manchester City’de aynı gol sayısına ulaşan Erling Haaland ile Phil Foden…

SAKATLIĞI YENİ İYİLEŞTİ

Sevilla karşısında bu ikili yine Sarı-Lacivertliler’in en büyük kozu olacak. Enner Valencia’nın her zamanki gibi maça 11’de başlamasına kesin gözüyle bakılıyor. Sakatlığını yeni atlatan ve takımla çalışmalara başlayan Michy Batshuayi’nin ise karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna dahil olması bekleniyor.

TARİH TEKERRÜR ETSİN

Fenerbahçe, tarihinin en önemli Avrupa Kupası başarılarından birini Sevilla karşısında yaşadı. 2007-2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi 2. turunda Sevilla ile eşleşen Kanarya, Kadıköy’de 3-2 kazandı, İspanya’da aynı skorla kaybetti. Uzatmalarda gol olmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Sarı-Lacivertliler, 3-2 galip gelerek çeyrek finale yükseldi. Bu turda ise Chelsea’ye elendi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDEN GELDİLER

Kupa 2’yi 6 kez kazanan Sevilla, bu turnuvanın en başarılı takımı konumunda. İspanyol ekibi bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde Manchester City, Dortmund ve Kopenhag’ın yen aldığı grubu 5 puanla 3. sırada tamamladı ve Avrupa Ligi’nde Play-Off’una geçiş yaptı. Kırmızı-Beyazlılar, bu turda Hollanda ekibi PSV’yi sahasında 3-0 yendi, deplasmanda 2-0 kaybetmesine rağmen son 16 biletini aldı.

FENER’DE 4 OYUNCU YOK

Temsilcimiz, Sevilla karşısında 4 oyuncusundan yoksun çıkacak. Luan Peres, sakatlığı nedeniyle bu akşamki mücadelede forma giyemeyecek. Grup etabında başarılı maçlar çıkaran Gustavo Henrique’nin yanı sıra sol bek Ezgjan Alioski ve forvet Serdar Dursun ise UEFA’ya bildirilen listede isimleri yer almadığı için Sevilla karşısında görev yapamayacak.

Jorge Sampaoli: Fenerbahçe maçı bizim için fırsat