Kanal İstanbul’u savunan Hulki Cevizoğlu’ndan ‘Dönüş’ açıklaması

Yayın tarihi: 20 Nisan 2021 Salı 10:37 am - Güncelleme: 20 Nisan 2021 Salı 10:37 am

Katıldığı bir televizyon programında “Ben Kanal İstanbul’a evet diyen bir Atatürkçüyüm” sözleriyle tartışma yaratan gazeteci Hulki Cevizoğlu, geçmişte aynı proje için “Büyük Ortadoğu Projesi’nden çok daha korkunç” dediği yazısıyla ilgili açıklama yaptı.

Gazeteci-yazar Hulki Cevizoğlu’nun Kanal İstanbul’u savunması AKP’ye yakın medya ve çevrelerde oldukça yankı bulmuştu.

Sabahat Akkiraz’dan Hulki Cevizoğlu’na: Yüreği olmayandan Atatürkçü olmaz

Cevizoğlu’nun projeyi savunup “Bunu benim gibi birisinin söylemesi çok önemli. Kanal İstanbul tartışmasını başka noktalara getirerek, arkalarına Atatürkçüleri alarak muhalefet yapma döneminin bitmesi gerekiyor” demesi söz konusu yayınlarda haberleştirilmişti.

Öte yandan Cevizoğlu’nun çıkışıyla ilgili tartışmalar devam ederken projeyle ilgili 2019 yılında kaleme aldığı yazı da gündeme geldi.

“BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ’NDEN DAHA KORKUNÇ”

Cevizoğlu, konuyla ilgili kaleme aldığı söz konusu yazısını o dönem Twitter hesabından projeye sert şekilde karşı olduğunu beyan edip, “KİP (Kanal İstanbul Projesi), BOP denilen “Büyük Ortadoğu Projesi”nden çok daha büyük ve korkunç bir proje. Pazartesi yazım:” ifadeleriyle takipçilerine duyurmuştu.

“DÖNÜŞ” AÇIKLAMASI

Cevizoğlu, söz konusu yazıyı kendisine hatırlatıp bugün 2 yıl öncekinin tam aksi bir görüşte olmasının nedenini soran takipçisine yanıt verdi.

“Bilmediğimiz duymadığımız bir değişiklik mi olmuş bu korkunç projede?” diye sorup “Hiç beklemezdim sizden böyle bir dönüş” diyen takipçisini Cevizoğlu, “Bu bir “dönüş” değil, egemenlik ABD’de olursa BOP’nden bile korkunç bir projedir, Türkiye’de olursa egemenliğimizin bir sembolüdür. Bu kadar basit” ifadeleriyle yanıtladı.