‘Kanal İstanbul’u fonlamak istemiyorlar’ iddialarına yanıt

Yayın tarihi: 30 Nisan 2021 Cuma 11:59 am - Güncelleme: 30 Nisan 2021 Cuma 12:02 pm

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bazı bankaların Kanal İstanbul Projesi’ni finanse etmek istemediğine yönelik haberlerin ‘dedikodudan ibaret’ olduğunu söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı’ndaki test sürüşünün ardından trende basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Reuters’ın ‘Türk bankaları, Kanal İstanbul’u fonlamak istemiyor’ haberi için ‘dedikodudan ibaret’ diyen Bakan Karaismailoğlu, “Dünyadaki finans kuruluşlarıyla görüşüyoruz. Finansmanla ilgili herhangi bir sorun yok. Hollanda, Belçika, Çin, Rusya hepsi ilgileniyor. Ancak biz, bu işi yerli müteahhit ve yüklenicilerle yapacağız” ifadelerini kullandı.

“ÖNÜMÜZDEKİ YILLAR KANAL İSTANBULLU YILLAR OLACAK”

Kanal İstanbul Projesi’nde çalışmaların devam ettiğini söyleyen Bakan Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Kanal İstanbul güzergahında 6 köprü var. Kanal İstanbul’un ilk köprüsünün temelini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte haziranda atacağız. Diğer köprülerin de imalatlarına devam ediyoruz. 2021, Kanal İstanbul için önemli bir yıl olacak. Hedefimiz, ihalelerimizi yapıp çalışmalara tam gaz başlamak. Artık bunu bir an önce yapmalıyız çünkü burası İstanbul’daki boğaz trafiğine alternatif bir su yolu projesi. İmar planları ve askı süreçleri bitti. İnşallah önümüzdeki yıllar, Kanal İstanbullu yıllar olacak.”

Reuters: Türk bankaları, Kanal İstanbul’u fonlamak istemiyor