Kanal İstanbul’a tepkiler büyüyor: Yeniköy sakinleri imar uygulamasının iptali için dava açtı

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2022 Cuma 2:53 pm - Güncelleme: 13 Mayıs 2022 Cuma 2:53 pm

Yeniköy sakinleri Kanal İstanbul’un planlama sahasına ilişkin imar uygulamasının iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle dava açtı.

Kanal İstanbul’a karşı tepkiler büyümeye devam ediyor. Yeniköy sakinleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan imar uygulamasının iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne dava dilekçesini sundu.

BURADA YAŞAYAN İNSANLARI YOK SAYMIŞLAR

Mahkeme önünde yapılan açıklamada konuşan avukat İsa Öztürk, Kanal İstanbul’a karşı dava açmak için son günün bugün olduğuna vurgu yaptı.

Öztürk, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Kanal İstanbul projesiyle ilgili imar planlarından sonra parselasyon planları da çıkmıştı. Binlerce kişi bu parselasyon planıyla mağdur oldu, itiraz ettiler. İtirazlarına cevap beklediler. Maalesef herhangi bir cevap gelmedi. Yarın da dava açmak için son gün. İnsanlar artık mecbur kaldılar. Evlerini, bahçelerini koruyabilmek için dava açmaktan başka idare hiçbir yol bırakmadı.”

Uygulamanın hukuksuz olduğunun açık olduğunu dile getiren Öztürk binlerce kişinin itirazlarının yok sayıldığını belirterek “Binlerce kişi itiraz etti bu planlara fakat dava açan sayısı o kadar çok fazla değil. Bu da ülkenin içinde olduğu durumu, hukuka olan güvenin ne kadar sarsıldığını gösteriyor. İnsanların iktidara, idareye ve hukuka olan güveninin sarsıldığının açık bir göstergesi. Yapılan uygulamayla kendilerince bir şehir hayal etmişler ve burada yaşayan insanları yok saymışlar. Yapılan parselasyonlar 25 bin ve 30 bin metrekare. Oysa burada bir hayat var. İnsanların evi var, bahçeleri var. Kimisinin tarlası var” diye konuştu.