Kanal İstanbul’a talip olan ‘ABD’li dev şirket’ hayal ürünü çıktı!

Yayın tarihi: 20 Ocak 2020 Pazartesi 7:50 pm - Güncelleme: 20 Ocak 2020 Pazartesi 7:59 pm

“ABD’li ‘finans devi’ Money Maker Management, Kanal İstanbul’a talip, projenin tüm finansmanını sağlayacak” başlığıyla duyurulan haberdeki şirketin hayal ürünü olduğu ortaya çıktı. Bu isme ait bir şirket var ancak bu şirket ABD’li değil Lübnan merkezli. Şirketin internet sitesinde orijinal fotoğraflar yerine depo fotoğrafları kullanılmış. Şirketin sitesinde daha önce hangi projeyi fonladığı dahi açıklanmamış.

Dünya Gazetesi’nde yayınlanan “ABD’li finans devi Kanal İstanbul’a talip” başlıklı haber iktidar medyasını heyecanlandırdı.

Haberde adı geçen Money Maker Management (MMM) adlı şirket ABD’nin en büyük 7’nci fon şirketi olarak tanıtıldı.

Şirketin başkan yardımcısı Bassam Rashkidi ise iddialı yorumlarda bulundu.

Türkiye’nin büyümesine katkı sunmak istediklerini de duyuran Rashkidi “Türkiye, son üç yıldır kötü zamandan geçti ama ekonomik göstergelere bakıldığında iyiye giden bir durum olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin ekonomisinin büyümesine katkı sunmak istiyoruz.” dedi

Yandaş medya “Kanal İstanbul’a dev talip” başlıkları attı.

e-MAİL ADRESİ BİLE YOK

Ancak işin iç yüzü anlatılandan farklı çıktı. Haberde şirket ABD’nin en büyük 7’nci fon şirketi olarak tanıtılsa da şirket ABD’li bile değil. Bir şirket var ancak bu şirket Lübnan merkezli.

Şirketin internet sitesinde orijinal fotoğraflar yerine depo fotoğrafları kullanılmış, CEO ve yönetim kurulu başkanının e-mail adreslerinin kurumsal bir hesabı dahi bulunmuyor.

Şirketin sitesinde daha önce hangi projeyi fonladığı dahi açıklanmış değil.