Kanal İstanbul Arap şehir oluyor!

Yayın tarihi: 31 Ocak 2022 Pazartesi 12:59 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2022 Pazartesi 1:01 pm

AKP’lilerin “çılgın proje” olarak tanıttığı Kanal İstanbul bölgesinde kurulacak Yenişehir’in 1, 2 ve 3’üncü etaplarına ait tapulara ilişkin imar uygulamasına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay geldi. Onayın ardından sosyal medyada dolaşıma giren ve Arapça konuşan bir kişinin anlattıkları ise gündem oldu. Videoda yer alan “Elimizdeki kararda görüldüğü üzere 1.,2. ve 3. Etap Yenişehir düzenlemesine girmesi, İstanbul ili genişletmesi, kısacası Kanal İstanbul kağıt üstünde bir hayal ve ümitti ama bugün Allah’a şükür gerçekleşen bir proje oldu” ifadeleri dikkat çekti.

Bakanlık Kanal İstanbul bölgesinde kurulacak Yenişehir’e ait tapulara ilişkin uygulamasına onay verdi. Kararın ardından Go Smart isimli televizyon kanalında Arapça çekilen bir video gündem oldu. Videoda konuşan kişi, Kanal İstanbul bölgesinin Araplara nasıl parsel parsel satıldığını gözler önüne serdi.

“HAYALDİ GERÇEK OLDU”

Videoda söylenenler ise şu şekilde:

“Elimizdeki kararda görüldüğü üzere 1.,2. ve 3. Etap Yenişehir düzenlemesine girmesi, İstanbul ili genişletmesi, kısacası Kanal İstanbul kağıt üstünde bir hayal ve ümitti ama bugün Allah’a şükür gerçekleşen bir proje oldu. Karar 17 Ocak 2022 tarihinde çıkmıştır. Gördüğünüz üzere bu karar 30 gün sonra tüm sosyal medya ve belediye arazi müdürlüğü sistemlerinde yayımlanacaktır. Bu karar kısaca Yenişehir’in hayata geçtiğini anlatıyor.”

”TOPRAKLARIMIZ KİMSEYE YAĞMALATMAYIZ”

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Twitter hesabından duruma tepki gösterdi. Erdoğdu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

”Kanal İstanbul denilen ihanet projesiyle topraklarımız yabancılara yok fiyatına peşkeş çekilecek… Ve şimdiden yağma kampanyası başlamış… Doğamızı mahvetme pahasına topraklarımıza göz dikenler… Size verilen sözler hukukumuza aykırı… Biz topraklarımızı kimseye yağmalatmayız…

Tarla manzarası marina oldu! İstanbul’u yabancılara böyle satıyorlar