Kanadalı madencinin müdüründen skandal Kaz Dağları açıklaması

Yayın tarihi: 29 Mart 2021 Pazartesi 3:07 pm - Güncelleme: 29 Mart 2021 Pazartesi 4:38 pm

Kaz Dağları’nda altın çıkarmak isteyen Alamos Gold’un Türkiye’deki şirketinin genel müdürü Ahmet Şentürk DW Türkçe’nin sorularını yanıtladı. Şentürk skandal açıklamalarda bulundu.

Kaz Dağları’nda altın çıkarmak isteyen Alamos Gold’un Türkiye’deki şirketinin genel müdürü Ahmet Şentürk, Kaz Dağları’nda kesilen ağaçlarlar ilgili skandal açıklamalarda bulundu. Maden çalışmasının başlayacağını söyleyen Şentürk, 60 yıllık ruhsatlarının olduğunu söyledi.

Şentürk’ün açıklaması şöyle:
“Türkiye Cumhuriyeti’nin otoriterlerinden izinler alındı. 2019 yılı itibariyle izinlerin tamamı verildi. Projemizin hiçbir problemi yok. 60 yıllık ruhsat hakkımız yok. Cevherin her türlü hakkı bizde. Biz sabırlıyız. Türkiye Cumhuriyeti devleti hakkımızı verecek. Yer altı kaynağı var. Yapacağımız madencilik belli.”

“30 YILDIR BEKLİYORUZ”

“Çevreye en duyarlı projeye sahibiyiz. Bakanlık siyasi bir makamdır. Ağaçların kesildiğini görünce inşaat başladı dedim. Normal karşılıyorum. Ben o görüntüyü izah etmek zorundayım. Yerin altı da üstü de bir doğal kaynak. 30 yıldır bekliyoruz madeni açmak için. 3-5 ay daha bekleriz. Su ve Vicdan Nöbeti vs… Herkese saygımız var.”