Kanada’dan ırkçı karar! Rus piyanistin konserleri iptal edildi

Yayın tarihi: 13 Mart 2022 Pazar 1:11 pm - Güncelleme: 13 Mart 2022 Pazar 1:29 pm

Dünyaca ünlü 20 yaşındaki Rus piyanist Alexander Malofeev’in Kanada’da vereceği konserler iptal edildi. Malofeev’in ülkesinin Ukrayna’ya düzenlediği operasyonu kınamasına rağmen konserlerinin iptal edilmesi ise Kanada kamuoyunda ırkçılık olarak yorumlandı.

Klasik müzik çevrelerinde büyük bir üne sahip olan genç yetenek Rus piyanist Alexander Malofeev’in Kanada’da vereceği 3 konseri organizatörler iptal etti. Konserler için Kanada’ya gelen Malofeev, iptal haberini ülkedeyken aldı.

Kanada Montreal merkezli Montreal Gazette’nin haberinde savaşı kınadığını birkaç kez kamuoyuna açıklayan Malofeev’den “Rusya’yı açıkça kınaması”nın istendiği ancak sanatçının Rusya’daki ailesinin başına gelebilecekleri düşündüğü için bunu yapamayacağını söylediği belirtildi.

 İNSANLAR AİT OLDUKLARI ULUSA GÖRE YARGILANMAMALI

Duvar’ın haberine göre; Bugüne dek dünyanın birçok önemli salonunda konserler veren ve eleştirmenlerin “piyano dehası” olarak tanımladığı Alexander Malofeev, vereceği konserlerden dolayı yaşadığı baskı nedeniyle Facebook hesabından çeşitli defalar Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesi ile ilgili hislerini paylaştı. Müdahalenin kendisini hayal kırıklığına uğrattığını açıklayan sanatçı son olarak, “Tek yapabileceğim dua etmek ve ağlamak. Bu durum şunu ortaya çıkardı: Savaş, hiçbir sorunu çözmez ve insanlar ait oldukları ulusa göre yargılanmamalı” açıklamasını yaptı.

Montreal Senfoni Orkestrası’nın şefi Michael Tilson Thomas ise video yoluyla yaptığı açıklamada, “Orkestra, Alexander Malofeev’ın bu hafta konuk edilmesini uygun bulmadı. Nedeni politik olaylar. Bu olağanüstü sanatçıyı koşullar elverdiğinde misafir etmek isteriz” dedi.

Kanadalı birçok müzik sever ise Alexander Malofeev’in konserlerinin iptal edilmesine sosyal medyadan tepki gösterdi. Müzikseverler genç dehanın konserlerinin iptalinin ırkçı bir hareket olduğunu belirtti.

Alexander Malofeev, geçtiğimiz yılın ekim ayında ilk kez Türkiye’ye gelmiş ve ‘Bir Rus Kışı’ isimli konseri ile müzik severlerle buluşmuştu. Malofeev’e Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik etmişti.

Alman hastaneden ırkçı karar! Rus ve Belaruslu hastalar alınmayacak