Kanada’da zafer Verstappen’in! Hamilton uzun süre sonra podyumda

Yayın tarihi: 19 Haziran 2022 Pazar 11:30 pm - Güncelleme: 19 Haziran 2022 Pazar 11:30 pm

2022 Formula 1 Şampiyonası’nın 9. yarışı olan Kanada GP’de damalı bayrağı önde gören isim Red Bull pilotu Max Verstappen oldu.

 

Formula 1’in en sevilen pistlerinden biri olan fakat koronavirüs nedeniyle son iki sezonda göremediğimiz Kanada GP, bu hafta sonu yeniden geri döndü. Kanada’nın Montreal kentindeki 4 bin 361 metrelik Gilles Villeneuve Pisti’nde, 70 tur üzerinden gerçekleşen yarışı Red Bull pilotu Max Verstappen kazandı.

Bu sonuçla Max Verstappen, Kanada GP’de ilk zaferine ulaşırken, galibiyet sayısını da altıya yükseltmiş oldu. Ayrıca Red Bull takımı da arka arkaya altıncı galibiyetine ulaşmayı başardı.

LEWİS HAMİLTON  UZUN SÜRE SONRA PODYUMDA

Yarışta Ferrari pilotu Carlos Sainz ikinci, Bahreyn’den sonra ilk podyumuna ulaşan Lewis Hamilton üçüncü oldu. Hamilton’ın takım arkadaşı Russel ise podyuma girmeyi başaramadı ancak buna rağmen dördüncü sırada finiş gördü ve bu yılki tüm yarışları ilk beşte bitirmeyi sürdürdü.

Günün belki de en başarılı pilotu Charles Leclerc oldu. Ferrari pilotu 19. sıradan başladığı yarışta rakiplerini teker teker geçerek beşinci sırada finiş gördü. Bu sonuçla Monakolu pilot haftayı 10 puanla tamamlamış oldu.

SERGİO PEREZ , SCHUMACHER VE TSUNODA YOLDA KALDI

Kanada’da en dramatize olay Perez ve Schumacher’den geldi. İlk olarak Red Bull pilotu Sergio Perez, henüz 8. turda yolda kaldı ve bu sezon ikinci kez yarışa veda etti. Daha sonra ise 20. turunda Mick Schumacher güç kaybetmeye başladı ve Perez’le aynı noktada yolda kaldı ve yarışı tamamlayamadı. Yarışın ilerleyen turlarında AlphaTauri pilotu Yuki Tsunoda da yarışa veda etti.

2022 KANADA GRAND PRİX’Sİ SONUCU

Max Verstappen – Red Bull

Carlos Sainz Jr. – Ferrari

Lewis Hamilton – Mercedes

George Russell – Mercedes

Charles Leclerc – Ferrari

Esteban Ocon – Alpine

Fernando Alonso – Alpine

Valtteri Bottas – Alfa Romeo

Guan Yu Zhou – Alfa Romeo

Lance Stroll – Aston Martin

Daniel Ricciardo – McLaren

Sebastian Vettel – Aston Martin

Alexander Albon – Williams

Pierre Gasly – AlphaTauri

Lando Norris – McLaren

Nicholas Latifi – Williams

Kevin Magnussen Haas

Yuki Tsunoda – AlphaTauri (yarış dışı)

Mick Schumacher – Haas (yarış dışı)

Sergio Perez – Red Bull (yarış dışı)