Kanada’da sivillere silahlı saldırı! Çok sayıda ölü var

Yayın tarihi: 20 Nisan 2020 Pazartesi 6:27 am - Güncelleme: 20 Nisan 2020 Pazartesi 6:01 pm

Kanada’nın Nova Scotia eyaletinde bir kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırılarda, 16 kişi yaşamını yitirdi.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP’nin Sözcüsü Lee Bergerman, yaptığı açıklamada, Nova Scotia eyaletinin kırsal bölgesi olan Portapique kasabasında cumartesi gecesi başlayan saldırıda, 51 yaşındaki Gabriel Wortman’ın silahıyla etrafa rastgele ateş açarak 13 kişiyi öldürdüğünü açıkladı. Reuters haber ajansı ülkedeki bu olayı 1989 yılından bu yana yaşanan en kötü şiddet eylemi olduğu bilgisini paylaştı.

İstanbul’da o görüntülere ceza yağdı!

Bergerman, 12 saatten fazla süren operasyon sonunda, saldırganın ölü geçirildiğini aktardı.

RCMP Sözcüsü Bergerman, aldığı çağrı üzerine bölgeye giden 23 yaşındaki RCMP polisi Heidi Stevenson da saldırganın kurşunlarına hedef olduğunu ve hayatını kaybettiğini ifade etti. Bergerman, olayda bir polisin daha yaralandığını ancak hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

Polise ‘koronavirüslü’ saldırı: Önce tükürdü sonra raylara itti

SALDIRININ NEDENİ BİLİNMİYOR

Günün ilk saatlerinden bu yana haber bültenlerinin ilk sırasına oturan olayda, cumartesi gecesinden itibaren bölgeyi gezerek saldırılar gerçekleştiren saldırgan ile ilgili önce çelişkili haberler geldi.

Nova Scotia Polisi’nin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan ilk paylaşımlarda, saldırgan Wortman’ın önce yakalandığı ve gözaltında olduğu bilgisi paylaşılırken, daha sonra ise bir benzin istasyonunda dinlenen bir TIR sürücüsünün ihbarı ile düzenlenen operasyon sonucu saldırganın ölü ele geçirildiği duyuruldu.

Jandarma ekiplerine silahlı saldırı: 2 asker yaralı!

Günün ilerleyen saatlerinde bir RCMP polisinin de saldırılarda öldüğü haberleri verildi.

Öte yandan saldırganın olayı neden gerçekleştirdiğine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kars Belediye binasına saldırı