Kan şekerini ölçen Apple Watch geliyor

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2021 Perşembe 7:00 am - Güncelleme: 5 Mayıs 2021 Çarşamba 12:34 pm

Kan şekeri izleme özelliğine sahip bir Apple Watch ile ilgili uzun süredir devam eden söylentiler, bugün biraz güvenilirlik kazandı.

Telegraph ve Forbes, İngiliz sağlık teknolojisi firması Rockley Photonics’in geçtiğimiz günlerde bir SEC dosyasında Apple’ın son iki yıldır en büyük müşterisi olduğunu ve gelecekteki ürünleri geliştirmek için devam eden bir anlaşması olduğunu doğruladığını bildirdi.

Apple Watch

Rockley’in odak noktası, kan şekeri, basınç ve hatta alkol seviyelerini takip eden sensörlere odaklandı. Bu özelliklerden en az birinin gelecekteki bir Apple Watch’ta mevcut olacağını gösteriyor. Apple’ın şeker hastalarına verdiği destek şimdiye kadar mağazalarında üçüncü taraf monitörler taşımakla sınırlı kalmıştı.

Rockley anlaşmasının ürün sevkiyatına yol açacağının garantisi yok. Apple, Apple Watch’u sağlığa odaklamak konusunda elinden geleni yapıyor. İğneler gerektirmeyen giyilebilir kan şekeri sensörleri geliştirme konusunda sektörden pek çok ilgi var. Apple, teknolojiyi Watch gibi ana akım bir ürüne dönüştürebilirse, diyabetlerini kontrol altında tutmak için kendilerini sarsmaktan bıkmış herkese bir avantaj sağlayabilir.

Rockley’in diğer teknolojileri de yardımcı olabilir. Kan basıncı takibi stres gibi konularda kullanıcılarını uyarabilir ve alkol takibi içkinizi ölçülü tutabilir. Bunun uygulanabilir olup olmadığı ise başka bir konu. Apple yine de pil ömrü ve fiyatı gibi faktörleri göz önünde bulundurmak zorunda ve teknoloji başka türlü hazır olsa bile tüm bu özellikler için bir süre beklememiz gerekecek.

Şimdi de SSD stokları sıkıntıda