Kan donduran olay: Üç yaşındaki kızını ayının önüne attı

Yayın tarihi: 31 Ocak 2022 Pazartesi 1:50 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2022 Pazartesi 1:50 pm

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te bir hayvanat bahçesinde kan donduran görüntüler kaydedildi. Bir kadın, üç yaşındaki kızını 5 metre yükseklikten boz ayının bulunduğu kısma attı.

28 Ocak’ta yaşanan olayda genç bir kadın, üç yaşındaki kızını dev bir boz ayının bulunduğu bölgenin içine attı. Güvenlik kamerası görüntülerinde kadının çocuğu havaya kaldırdığı, trabzanların üzerine çıkardığı ve ardından onu 5 metre aşağıdaki, ayının bulunduğu alana ittiği anlaşılıyor. Yetkililer hayvanın kız çocuğunu kokladığını ve sonra uzaklaştığını belirtiyor. Russia Today’ın haberine göre hayvanat bahçesi görevlileri olayın ardından ayıyı bölgeden derhal uzaklaştırdı.

KÜÇÜK KIZ YÜKSEKTEN ATILDIĞI İÇİN KAFA TRAVMASI GEÇİRDİ

Hayvanın zarar vermediği küçük kız, yüksekten düşerek kafa travması geçirdiği için hastanede tedavi altına alındı. Beyin sarsıntısı teşhisi konan çocuğun kafasında açık bir yara tespit edildi. Çocuğun durumunun iyi olduğu ama sürekli gözlem altında tutulduğu aktarıldı.

Hem ziyaretçiler hem de hayvanat bahçesi çalışanları genç kadını durdurmaya çalışsa da başaramadı. Kadının küçük kızı öldürmeye teşebbüs ettiği şüphesiyle harekete geçen savcılık olayla ilgili adli soruşturma başlattı. Anne suçlu bulunursa, 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir. Aile Bakanlığı’ndan pazar yapılan açıklamada, Z.T. adlı kadının evliliğindeki sorunlar nedeniyle destek gördüğü ve psikolojik sorunları olduğu bildirildi. Çocuğun babasının Rusya’da çalıştığı ve ailesinden uzakta olduğu belirtildi.

Elektrik akımına kapılan köpek öldü, sahibi gözyaşlarına boğuldu